Politie Groningen

Zaterdag 15 mei 2010

Provincie Groningen, 15-05-2010

Amerikaanse schoolbus zorgt voor nachtrumoer

LEEK Een 17-jarige inwoner van Leek heeft een wat minder prettige herinnering overgehouden aan een ritje in een opvallende Amerikaanse schoolbus. Hij kreeg van agenten een bon voor nachtrumoer. De jongen zat vrijdagnacht samen met twee kameraden in de bus en reed door zijn woonplaats. Een 20-jarige inwoner van Groningen bestuurde het gele gevaarte. In de Lindensteinlaan vond de Leekster het grappig om in het holst van de nacht het een en ander door een megafoon te schreeuwen. De luidspreker van de megafoon zat op het dak van de bus. Agenten en ook andere inwoners van Leek konden de wake up call niet waarderen. Tegen de 17-jarige is proces-verbaal opgemaakt. De 20-jarige bestuurder moest een blaastest doen. Hij was niet onder invloed.

Verdachte aangehouden na mishandeling

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmorgen op de Stationsweg een 33-jarige inwoner van Groningen aangehouden vanwege mishandeling. Een 36-jarige inwoner van Musselkanaal zag dat de Stadjer op het Gedempte Zuiderdiep meerdere fietsen omver gooide en zei hier iets van. Hierdoor richtte de verdachte zijn agressie op de Musselkanaalster. Na een woordenwisseling sloeg de Groninger de man. Ook werd de 36-jarige door de verdachte gebeten. De verdachte ging er vervolgens vandoor, waarna hij door de politie kon worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Deel N33 uren gestremd vanwege botsing vrachtautos

NOORDBROEK Door een ongeval tussen twee vrachtwagens is vrijdagmiddag een deel van de N33 nabij de kruising met de A7 enkele uren gestremd geweest. Een 62-jarige chauffeur kwam vanaf de A7 en wilde rechtsaf de N33 opdraaien om richting Veendam te rijden. Hij zag daarbij een 42-jarige vrachtwagenbestuurder over het hoofd die al op de N33 in de richting van Veendam reed. Door de botsing raakten beide combinaties van de weg en kwamen in een slootwal tot stilstand. De bestuurders kwamen er zonder noemenswaardige verwondingen vanaf. Een bergingsbedrijf was nodig de combinaties weg te krijgen. Rijkswaterstaat moest een noodreparatie doen. De politie heeft een rapport gemaakt van het ongeval.

Bejaarde fietsster gewond na uitwijkmanoeuvre

HAREN Een 84-jarige inwoonster van Haren is vrijdagmiddag gewond geraakt op de Onnerweg in haar woonplaats. De vrouw fietste richting de Hertenlaan en zag op de kruising met de Jachtlaan een 78-jarige automobilist over het hoofd. Deze automobilist uit Haren kwam van rechts en had daardoor voorrang. Om een aanrijding te voorkomen week de bejaarde fietsster uit maar botste daarbij tegen een geparkeerde auto. Ze viel hierdoor van haar rijwiel. De Harense is met een pijnlijke schouder en beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Chaos na verkeersongeval

GRONINGEN Een verkeersongeval op de Lubeckweg in Groningen heeft vrijdagmiddag voor de nodige chaos gezorgd. Een 37-jarige vrachtwagenchauffeur kwam vanaf de ringweg en sloeg af naar de Lubeckweg. Hij moest afremmen voor het verkeer dat voor een verkeerslicht stond te wachten, maar volgens zijn verklaring deden de remmen van de vrachtauto het niet. Daardoor reed hij achterop diverse stilstaande autos. In totaal waren tien voertuigen bij het incident betrokken. Een 32-jarige automobilist uit Groningen is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Hij mocht na controle naar huis. De politie heeft de vrachtwagen onderzocht. Er bleek een technisch mankement te zijn.

Naaktloper alweer betrapt

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmiddag in het Stadspark een 27-jarige naaktloper aangehouden. Wandelaars zagen de inwoner van Groningen in adamskostuum rondlopen en waarschuwden de politie. Het signalement was dusdanig dat de agenten weinig moeite hoefden te doen de Groninger te achterhalen. Het bleek dezelfde man te zijn die ook donderdag al naakt in het park ronddoolde. Hij verklaarde drugs te hebben gehad en onder behandeling te staan vanwege zijn psychische gesteldheid. De man mocht gekleed en in het bezit van een proces-verbaal het politiebureau verklaren.

Drent met drank op achter het stuur

VLEDDERVEEN De politie heeft vrijdagavond een 49-jarige inwoner van Borger betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de Drent over de Waterschapsweg rijden en gaven hem een stopteken. In de auto lagen ongeopende bierblikjes. Een blaastest wees uit dat de bestuurder alcohol genuttigd had. Op het politiebureau bleek dat de man bijna 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Politie vindt hennep in woning

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond in een woning in de Annastraat in Groningen enkele tassen met henneptoppen in beslag genomen. De tassen en ook andere goederen voor de bewerking van hennep werden in verschillende ruimtes in de woning aangetroffen. Een 21-jarige man uit Assen die zich in het pand bevond is aangehouden. De politie heeft de goederen in beslag genomen en gaat deze op een later moment vernietigen. De Assenaar is ingesloten voor verhoor.

Sporters gewond na botsing

GRONINGEN Drie sportieve Groningers zijn vrijdagmiddag gewond geraakt op de Beijumerweg in hun woonplaats. Een 53-jarige hardloper wilde van de ene naar de andere kant van de weg, maar merkte niet op dat een groepje wielrenners aan kwam rijden. Die konden de Stadjer niet meer ontwijken. Twee fietsers (beide 29 jaar) knalden vol op de hardloper. Deze sporters braken bij de botsing een sleutelbeen. De jogger kwam er vanaf met hoofd- en schaafwonden. De politie heeft een registratie gemaakt.

Stadjer zonder rijbewijs in gestolen auto

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond in de Vlierstraat een 33-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Agenten zagen de man op onverantwoorde wijze met een auto door de Asingastraat rijden en spraken hem even later aan. De bestuurder rook naar alcohol en moest daarvoor mee naar het politiebureau. Daar bleek dat de Stadjer niet in het bezit is van een rijbewijs. De auto waarin hij reed stond gesignaleerd als gestolen. De Groninger is voor verhoor naar het cellencomplex gebracht. De auto is in beslag genomen.

Vrouw mishandeld

WINSCHOTEN De politie doet onderzoek naar een mishandeling van een 29-jarige vrouw uit Scheemda. De vrouw werd vrijdagavond in de Sint Vitusholt in Winschoten door een man mishandeld. Volgens het slachtoffer wilde een automobilist haar tijdens de mishandeling ontzetten, maar reageerde de verdachte agressief waarna de bestuurder er vandoor ging. De politie denkt te weten wie de verdachte is en heeft een onderzoek ingesteld.

Roemeense parkeermeterkrakers aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht twee Roemenen (23 en 29 jaar) aangehouden op verdenking van het kraken van parkeermeters. Een agent zag een van de twee verdachten rommelen bij een parkeermeter op het Boterdiep. Vanwege het tijdstip vond de politieman het vreemd dat iemand bij de parkeermeter stond. Hij hield de verdachte in de gaten. De Roemeen liep weg door de Wipstraat en kwam daar met de tweede Roemeen uit. In de Marktstraat was een van de mannen op de grond aan het rommelen. Het tweetal werd nabij de Ossemarkt aangesproken. In de Marktstraat vonden agenten een tasje met muntgeld. Het duo is ingesloten.

Onbekende automobilist rijdt tegen geparkeerde vrachtauto

UITHUIZEN Een onbekende automobilist is vrijdagnacht tijdens een vlucht voor de politie tegen een geparkeerde vrachtauto gereden. Agenten zagen de bestuurder van de bedrijfsauto met hoge snelheid door Uithuizen rijden en probeerden de automobilist langs de kant van de weg te zetten. De onbekende man bleef met hoge snelheid door het dorp rijden en probeerde aan de agenten te ontkomen. Die staakten hun achtervolging vanwege het gevaar. Enkele minuten later zagen ze dat de bedrijfsauto op de Hogelandsterweg tegen een geparkeerde truck was gereden. Van de bestuurder ontbrak elk spoor. In de auto vonden agenten een jerrycan met dieselolie. De brandstof is waarschijnlijk gestolen uit vrachtautos in de Nijverheidsweg. De bedrijfsauto, die ernstig beschadigd was na de botsing, bleek te zijn gestolen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.