Politie Haaglanden

Persberichten 16 mei

Haaglanden, 16-05-2010

Overval op postagentschap
Den Haag/Ypenburg-Leidschenveen Twee nog onbekende mannen overvielen zaterdagochtend 15 mei om 09.10 uur een postagentschap aan het Simon Carmiggelthof. Het duo liep kort na opening de winkel binnen en bedreigde het aanwezige personeel. Men moest een hoeveelheid geld afstaan, waarna de mannen hard wegrenden in de richting van de Veenweg. De beide overvallers waren vrij jong (16-18 jaar oud). Bent u getuige geweest van deze overval of hebt u beide overvallers kort voor de overval nabij het winkelgebied gezien? Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Ypenburg-Leidsschenveen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Rijden zonder rijbewijs? Ga direct naar de gevangenis Den Haag Politieagenten die zaterdag 15 mei om 14.35 uur een 43-jarige automobilist op de Wesselsstraat betrapten op het rijden zonder rijbewijs, hadden een leuke bijvangst. De man bleek niet te zijn teruggekeerd van proefverlof uit de gevangenis. Hij werd dan ook direct ingesloten om het vervolg van zijn gevangenisstraf te ondergaan.

Man gewond door brandende kart
Den Haag - Een 32-jarige man uit De Goorn liep zaterdag 15 mei tweedegraads brandwonden op toen de kart waarin hij reed door nog onbekende oorzaak in brand vloog. Omstreeks 16.30 uur was de manmet een aantal vrienden aan het karten op een indoor kartbaan aan de Jaap Edenweg. Plotseling vloog de kart waarin hij reed in brand. Een aanwezige medewerker schoot direct te hulp en hielp hem uit de kart, waarna de kart volledig uitbrandde. De GGD vervoerde de man met brandwonden aan zijn rug naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt de exacte toedracht en nam de kart in beslag. Een 17-jarige Haagse liep 23 januari bij dezelfde kartbaan ook al tweedegraads brandwonden op toen de kart waarin zij reed door nog onbekende oorzaak in brand vloog.

Voetganger zwaargewond bij ongeval
Den Haag Een 86-jarige voetgangster raakte zaterdag 15 mei om 16.25 uur bij een ongeval op de Leyweg met de Coevordenstraat ernstig gewond. De vrouw werd aangereden door de 31-jarige bestuurder van een vrachtwagen. Op de hoek van de Coevordenstraat met de Leyweg stond een bestelauto op het trottoir geparkeerd voor het afleveren van een bestelling bij een banketbakkerij op de Leyweg. Toen de chauffeur achteruit dit trottoir af wilde rijden reed hij de vrouw aan. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond aan haar benen. De GGD vervoerde de hoogbejaarde vrouw naar het ziekenhuis. De 31-jarige bestuurder werd gehoord en zijn vrachtwagen werd inbeslaggenomen voor technisch onderzoek. De politie zoekt getuigen van het verkeersongeval. Zij kunnen bellen met de verkeerspolitie via 0900-8844.

Fietser zwaargewond bij ongeval
Den Haag Een fietser (leeftijd onbekend) raakte vrijdag 14 mei om 18.30 uur bij een ongeval op de kruising Hengelolaan met de Vrederustlaan zwaargewond. De man stak vermoedelijk de kruising over en werd daarbij aangereden door een 47-jarige automobilist uit Den Haag. De GGD vervoerde het slachtoffer met ernstig beenletsel naar een ziekenhuis.

Snelheidsduivels raken rijbewijs kwijt
Midden Delfland De politie vorderde vrijdag 14 mei van vier bestuurders hun rijbewijzen in. De automobilisten (36, 48, 33 en 45 jaar) reden met respectievelijk 190, 193, 158 en 178 km/u over de Rijksweg A4 terwijl de maximumsnelheid 100 km/u bedraagt. Nadat zij ander vervoer hadden georganiseerd en een proces-verbaal ontvingen, mochten zij weer gaan.

Poging overval
Naaldwijk Twee mannen overvielen zaterdag 15 mei om 02.05 uur een 45-jarige eigenaar van een pizzaria aan het Emmaplein. De eigenaar liep na het sluiten van zijn zaak naar zijn auto op het parkeerterrein bij het Emmaplein. Toen hij bij zijn auto kwam, werd de man door twee mannen overvallen. Zij bedreigde de man met geweld en met een wapen. Vermoedelijk doordat er net een auto werd gestart renden de twee daders zonder buit weg in de richting van de Van Deursenstraat. Bent u getuige geweest van deze overval of hebt u beide overvallers kort voor de overval nabij de pizzeria of op het parkeerterrein gezien? Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Waterkracht
Westland/Midden Delfland Zaterdag 15 mei werd de eerste van een serie acties onder de noemer Waterkracht gehouden. Hieraan werd deelgenomen door personeel van politie Haaglanden, de Zeehavendienst Rotterdam Rijnmond, Groenvoorziening Zuid Holland, Vereniging Natuurmonumenten, het Hoogheemraadschap van Delfland, Havendienst Delft, de Gemeente Westland en de Gemeente Midden Delfland. Deze diensten controleerden gezamelijk met acht boten, een helicopter en drie opvallende surveillanceauts de recreatievaart op de wateren van het Westland, Midden Delfland en de Schie in Delft. Tijdens de controle werd er vooral gelet op de zogeheten zuipschuiten. Door het wat tegenvallende weer was er niet veel waterverkeer. Wel werden er opvallend veel boten aangetroffen zonder de Delflandsticker 2010. Hiervoor zijn meerdere processen-verbaal opgemaakt. Daarnaast werden in totaal 26 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het varen zonder vaarbewijs, het niet voorhanden hebben van reddingsvesten, niet gebruik maken van de dodenmansknop en de snelheid, te hard varen. De politie controleerde verschillende vissers. Een aantal kregen een proces-verbaal voor het vissen met drie hengels, het niet tonen van een vispas en vissen met verboden aas.
De inzet van de helicopter was voor deze gelegenheid wederom een aanwinst, onder meer voor het aansturen van de opvallende surveillance voertuigen en vaartuigen. De helicopter is tijdens de actie tevens ingezet geweest voor een vermiste jongen van zes jaar. Aan de hand van gedane constateringen volgen nog twee nadere onderzoeken voor de Wet Milieubeheer.

Motorrijder onderuit
Maasdijk Een 35-jarige motorrijder raakte zaterdag 15 mei om 15.25 uur bij een eenzijdig ongeval op de Oranjesluisweg zwaargewond. Door nog onbekende oorzaak kwam de man ten val en brak daarbij onder andere zijn elleboog. De GGD ver voerde de man naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Verdachten gooiden ruit in
Delft De politie hield zaterdag 15 mei om 06.00 uur twee Delftenaren (28 en 42 jaar) aan op verdenking van vernieling van een ruit. Een getuige meldde de politie dat hij zag dat de mannen met een steen de ruit van een woning aan de Meerkoetlaan ingooiden. In de directe omgeving werden de twee mannen aangetroffen en aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Jongeren mishandelen plaatsgenoot (13)
Delft Een groepje jongeren (12-13 jaar) mishandelden vrijdag 14 mei om 20.00 uur in de Potgieterstraat een 13-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer werd daarbij geschopt en geslagen. Politieagenten hielden in de directe nabijheid van een speeltuintje in de straat drie verdachten (12-13 jaar) aan op verdenking van betrokkenheid bij deze zaak. De politie stelt een onderzoek in.

Buitenboordmotordieven gesnapt
Delft Twee mannen (19 en 22 jaar uit Delft) liepen zondag16 mei om 05.30 uur zo in de armen van de politie. Het duo werd op de Vinkenlaan gecontroleerd door de politie. Toen de mannen uitstapten vonden de agenten dat ze zich nerveus gedroegen. Dat bleek niet voor niets. Achterin de auto lag een buitenboordmotor die de mannen zojuist elders hadden gestolen.

Jeugdige bestuurder veroorzaakt aanrijding
Zoetermeer Een nog jonge automobilist (17 jaar) veroorzaakte zaterdag 15 mei om 01.00 uur een ongeval op de Zuidweg. De man verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en reed tegen de vangrail. Uit onderzoek bleek dat de 17-jarige vermoedelijk aan het racen was met een nog onbekende andere automobilist. Hij had nog geen rijbewijs en de auto raakte zwaarbeschadigd. De politie maakte proces-verbaal op.

Jongen op straat beroofd
Zoetermeer Een 16-jarige jongen werd zaterdag 15 mei kort na middernacht op het Promenadeplein beroofd van zijn persoonlijke spullen. Vier jongeren belaagden de jongen en beroofden hem van zijn gsm.

Brandstichting
Zoetermeer Onbekende(n) staken in de nacht van 14 op zaterdag 15 mei enkele klikobakken in de brand. De politie kreeg meerdere meldingen van in de brand gestoken klikobakken. Op het Heijermanshove waren een aantal bakken in brand gestoken. Op het Marsmanhove werd ook een klikobak in brand gestoken. Door deze brand sloeg het vuur over naar een geparkeerde bestelauto die door de brand zwaarbeschadigd raakte. De politie zoekt getuigen. Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Bromfietscontrole
Zoetermeer De politie controleerde vrijdag 14 mei tussen 14.00 en 21.00 uur het bromfietsverkeer nabij de Salomeschouw, Zegwaartseweg en de Dokter de Visserhove. In totaal controleerden de agenten 150 bromfietsers. In 81 gevallen werd er proces-verbaal opgemaakt. Er werden onder meer bekeuringen opgemaakt voor te hoge constructiesnelheid, het niet tonen van de kentekenbewijzen en rijbewijzen, het rijden met gladde banden, helm en andere technische gebreken zoals te veel geluid produceren van de uitlaat en het mobiel bellen op een bromfiets. Zes bestuurders reden zonder rijbewijs en een jongen had teveel gedronken. Een bromfiets bleek 84 km/u te kunnen rijden. De bestuurder moest zijn kentekenbewijs inleveren en de bromfiets in de originele staat herstellen.

Gewapende jongeren
Zoetermeer Politiepersoneel kreeg zaterdag 15 mei tegen middernacht een melding dat nabij het NS-station aan de Voorweg door een aantal jongeren zou zijn geschoten. Via de camerabeelden zagen de agenten dat enkele jongeren ogenschijnlijk hulzen aan het rapen waren. Politieagenten die direct ter plaatse gingen hielden vier jongeren (15-17 jaar) aan. Een van de vier gooide voorafgaande aan zijn aanhouding een pistool weg. Dat bleek een alarmpistool te zijn. Het viertal moest de nacht aan het politiebureau doorbrengen.