Politie Gelderland-Zuid

Overlast stelende jongeren

Zaltbommel , 16-05-2010 o Zaterdagavond rond half elf kregen surveillerende agenten het verzoek van de gemeenschappelijke meldkamer van de politie om naar een tankstation langs de A2 te gaan bij Beesd. Daar zouden meerdere jongeren zich hebben schuldig gemaakt aan het stelen van goederen uit de winkel.

De medewerker van de winkel bij het tankstation had een kenteken genoteerd van de auto waarin drie jongens kort daarvoor waren vertrokken. De drie jongens hadden kort daarvoor goederen hebben gestolen en dat zou vermoedelijk eerder die week ook al gebeurd zijn. De jongens waren daarop aangesproken en vervolgens in de auto vertrokken. Agenten konden met een signalement van de auto en de inzittenden achter de daders aan.

Diefstal
Via de portofoon brachten de agenten de overige eenheden op straat op de hoogte van het signalement van de auto. De auto werd spoedig daarna door agenten waargenomen waarna de drie inzittenden bij de Steenweg in Zaltbommel zijn aangehouden op verdenking van diefstal. De drie jongens van 17 en 18 jaar uit Haaften en 19 jaar uit Zaltbommel zijn overgebracht voor verhoor naar het politiebureau in Tiel. De auto is in beslag genomen voor nader onderzoek. (13)

Laatst gewijzigd 16-05-2010 13:15 | © Regio Gelderland-Zuid |