Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 16-05-2010

Bejaarde vrouw (80) slachtoffer van overval in Breda

BREDA: Een 80-jarige vrouw is vannacht omstreeks 05.00 uur in haar flatwoning aan de Grote Houw in de wijk Heusdenhout het slachtoffer geworden van een overval. De overvallers hebben wat geld en enkele sieraden buit gemaakt. Het slachtoffer raakte niet gewond. Wel had met name de dreigende taal van de overvallers veel indruk op haar gemaakt.

Twee mannen drongen haar flat binnen. Ze werd door de overvallers terwijl ze in bed lag bedreigd. De overvallers eisten geld en
sieraden. Pas nadat het een tijdje stil was en de twee indringers kennelijk vertrokken waren, durfde de vrouw uit bed te gaan. De overvallers hebben haar woning doorzocht. Diverse kasten en laden stonden open. De buit bestaat vermoedelijk uit wat sieraden en geld. Er zijn geen braaksporen gevonden, de wijze van binnenkomen wordt verder onderzocht. De politie heeft vanmorgen een uitgebreide aangifte opgenomen. Volgens het slachtoffer spraken beide daders goed
Nederlands. Vanmorgen werd ook ontdekt dat er was ingebroken in een kantoor/serviceruimte van de Thuiszorg / woningbouwcoöperatie in dezelfde flat. De politie vermoedt dat er een verband is tussen deze inbraak en de overval op de bejaarde bewoonster. Er is een sporen- en een buurtonderzoek gehouden. De politie verzoekt mensen die vannacht iets verdachts rond de flats aan de Grote Houw gezien hebben contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Zes aanhoudingen tijdens horecatoezicht in uitgaanscentrum Breda

BREDA: De politie heeft vannacht een drukke horecadienst gehad. Er werden zes arrestaties verricht. Na 02.00 uur kwamen er veel meldingen binnen van vechtpartijen en onwelwordingen.

Een 29-jarige man uit Terneuzen werd aangehouden omdat hij een lamp vernield zou hebben in een discotheek op de Grote Markt. Er bleek echter geen opzet te zijn geweest. Zijn vrienden hebben 500 euro ingezameld en daarmee de schade aan de uitbater vergoed.

Verder werden er bij verschillende incidenten in de binnenstad, vechtpartijen en opstootjes nog vier aanhoudingen verricht. Het gaat om een 28-jarige man uit Terneuzen en drie Bredanaars van 18,19 en 24 jaar. Ook werd op de Haven nog een 35-jarige Ier aangehouden die stappers lastig viel en geen gehoor gaf aan de vordering om te vertrekken.

Drie gewonden bij verkeersongeval in Zundert

ZUNDERT: Bij een verkeersongeval zaterdagavond omstreeks 18.50 uur op de Ambachten zijn alle drie de betrokkenen gewond geraakt. Het gaat om een motor met daarop als bestuurder een 45-jarige man uit Zundert met als bijrijder zijn 16-jarige dochter en een 16-jarige jongen uit Oudenbosch op een scooter. Beide bestuurders kwamen frontaal met elkaar in aanrijding.

De traumaheli en vier ambulances kwamen ter plaatse. Alle drie de betrokkenen werden naar ziekenhuizen vervoerd. De twee inwoners van Zundert naar Roosendaal, de bromfietser naar het Amphiaziekenhuis aan de Molengracht in Breda.

Het 45-jarige slachtoffer liep onder meer een gebroken oogkas en een vleeswond aan zijn linkeronderarm op. Zijn dochter had een gebroken linkerbovenbeen en een hersenschudding. De bromfietser liep een zware hersenschudding en een gebroken sleutelbeen op.

Een verkeersongevallenanalist is ter plaatse gekomen om een
sporenonderzoek in te stellen. Ook de voertuigen worden nog technisch onderzocht.

Brand door kachel in Breda

BREDA: Zaterdagmiddag werd omstreeks 17.50 uur een brand gemeld in een woning aan de Flierstraat. Ter plaatse bleek dat de dochter des huizes televisie aan het kijken was. Plotseling begon de kachel in de keuken hevig te roken en vloog in brand. De brandweer heeft de brand geblust. Salvage is in kennis gesteld om namens de verzekeringsmaatschappij de eerste maatregelen te nemen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 16-05-2010 13:15 | © Regio Midden en West Brabant |