Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 en 16 mei 2010

Marije Versteeg: 053-4555588

Man gewond na botsing met autoportier

Enschede

Vrijdag 14 mei raakte een 62-jarige Enschedeër gewond nadat hij omstreeks 12.30 uur op de Dr. H. A. Thiadensstraat in Enschede tegen een openstaand portier van een geparkeerde auto was gefietst. De man kwam ten val en moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2010042847)

Vrouw gewond na val van fiets

Deurningen (gem. Dinkelland)

Vrijdag 14 mei raakte omstreeks 13.30 uur een 72-jarige vrouw gewond nadat zij bij een botsing met een andere fietser van de fiets was gevallen. De vrouw wilde de Vliegveldstraat in Deurningen oversteken en zag daarbij een 32-jarige fietser over het hoofd, die op de Vliegveldstraat fietste. De 72-jarige vrouw fietste hierdoor tegen de fiets van de 32-jarige man aan, waardoor zij ten val kwam. Ze is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010042885)

Algemene verkeerscontrole

Borne

Vrijdag 14 mei heeft de politie tussen 14.00 en 22.00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden op diverse locaties in Borne en Zenderen. In totaal zijn 13 bekeuringen uitgeschreven.

De controles werden gehouden op de Hosbekkeweg, de Prins Bernardlaan, de Azelosestraat in Borne en op de Albergenweg in Zenderen.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor o.a: . Te hoge snelheid, 6x
. Rijden zonder rijbewijs, 1x
. Onnodig voeren mistverlichting, 1x . Kenteken niet leesbaar, 1x
. Niet dragen van de gordel door passagier, 1x . Defect remlicht, 1x
(2010042995)

Vier personen gewond bij aanrijding

Enschede

Bij een aanrijding op de Usselerveenweg in Enschede raakten vrijdagmiddag 14 mei vier personen gewond.

Omstreeks 15.00 uur reed een 38-jarige Enschedeër op de Usselerveenweg. Bij de kruising met de Haaksbergerstraat wilde hij rechtsaf slaan, de Haaksbergerstraat op richting Usselo. Op het moment dat de Enschedeër optrok, kwam hij door onbekende oorzaak in aanrijding met een 27-jarige automobilist uit Aalten. In de auto van de 27-jarige automobilist zaten nog twee vrouwen van 59 en 25 jaar, beiden ook inwoonsters van Aalten. De 38-jarige Enschedeër en de drie personen uit Aalten zijn allen met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010042970)

Vier personen aangehouden voor poging inbraak

Oldenzaal

Vrijdagavond 14 mei omstreeks 20.00 uur zijn op de Dr. Ariensstraat in Oldenzaal vier mannen aangehouden in verband met een poging tot inbraak. Alle vier zijn zij in verzekering gesteld.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie melding van buurtbewoners. Gezien was dat vier mannen zich verdacht ophielden rond een woning aan de Dr. Ariensstraat. Aan de hand van opgegeven signalementen van de getuigen konden de vier mannen worden aangehouden. Het gaat om twee mannen van 27 en 21 uit Utrecht, een 24-jarige man uit Nieuwegein en een man van onbekende leeftijd uit IJsselstijn. Bij drie mannen werden inbrekershandschoenen aangetroffen. Een getuige had tevens gezien dat één van de mannen iets had weggegooid in de bosjes. Dit bleek een grote schroevendraaier te zijn. Alle vier zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. (2010043001)

Diverse aanhoudingen tijdens Nachtmarkt

Nijverdal

Tijdens de Nachtmarkt in Nijverdal zijn vrijdagavond 14 mei en in de vroege ochtend van zaterdag 15 mei een 8-tal aanhoudingen verricht.

. Een 41-jarige man uit Nijverdal is aangehouden voor openbaar dronkenschap. . Drie personen zijn aangehouden in verband met weerspannigheid en het niet voldoen aan een bevel of vordering. Het gaat om een 18-jarige man uit Hellendoorn, een 47-jarige man uit Enschede en een 21-jarige man uit Nijverdal. . Een 16-jarige jongen uit Nijverdal is aangehouden in verband met het vernielen van fietsen bij een supermarkt aan de Constatijnstraat. . Twee personen zijn aangehouden voor het beledigen van een agent in functie. Het betreft een 16-jarige jongen uit Nijverdal en een 19-jarige man, eveneens uit Nijverdal. . Een 43-jarige man uit Apeldoorn is omstreeks 23.00 uur aangehouden op de Constatijnstraat in verband met rijden onder invloed van alcohol. De ademanalyse op het politiebureau wees ruim 1,45 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Naast deze aanhoudingen zijn nog verschillende processen-verbaal opgemaakt voor het in het bezit zijn van geopende blikjes alcoholische drank, wildplassen en het tonen van blote billen. (2010043075)

Twee personen aangehouden voor huisvredebreuk

Plaats

In de vroege ochtend van zaterdag 15 mei zijn op de Bolwerkstraat in Enschede twee personen aangehouden in verband met huisvredebreuk bij een horecagelegenheid aan deze straat. Beiden waren in het bezit van een rode kaart, waarmee zij voor de duur van een jaar geen bezoek mogen brengen aan deze horecagelegenheid. Beide personen, twee broers van 17 en 19 jaar uit Enschede, zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010043046)

Vrouw gewond bij aanrijding

Haaksbergen

Zaterdag 15 mei omstreeks 13.00 uur raakte een 19-jarige vrouw uit Eibergen gewond bij een aanrijding op de Mr. Eenhuisstraat in Haaksbergen.

De vrouw reed op de Mr. Eenhuisstraat toen een voor haar rijdende camper plotseling moest remmen. Voor de camper reed een auto die plotseling links een inrit inreed. De camper moest hierdoor hard remmen. Daardoor botste de 19-jarige automobiliste op de camper. De vrouw moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2010043157)

Twee vrouwen aangehouden

Borne

Zaterdag 15 mei omstreeks 13.30 uur zijn op de Grotestraat in Borne twee vrouwen aangehouden in verband met openlijke geweldpleging. Het gaat om twee vrouwen uit Den Helder van 24 en 49 jaar oud. Beide dames zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010043184)

Motorrijder gewond

Oldenzaal

Zaterdag 15 mei omstreeks 14.30 uur raakte een 36-jarige motorrijder uit Ootmarsum gewond bij een aanrijding op de Essenlaan in Oldenzaal. Een 55-jarige automobilist uit Oldenzaal reed over de Essenlaan in de richting van de provinciale rondweg. Achter hem reed de 36-jarige motorrijder. Toen de 55-jarige automobilist remde om linksaf te slaan, zag de 36-jarige motorrijder dit vermoedelijk niet op tijd. Daardoor botste hij tegen de auto van de 55-jarige Oldenzaler. De 36-jarige motorrijder moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2010043200)

Bestuurder scootmobiel gewond

Weerselo

Zaterdag 15 mei is omstreeks 18.30 uur een 68-jarige bestuurder van een scootmobiel uit Weerselo gewond geraakt. Dit gebeurde op Het Wilmink in Weerselo. De 68-jarige man reed op zijn scootmobiel toen hij een buurjongetje tegenkwam op de fiets. Beiden schrokken van elkaar en weken uit. Ze raakten elkaar niet, maar de 68-jarige man kwam met zijn scootmobiel ten val door de uitwijkmanoeuvre. Hij moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2010043262)

Twee mannen aangehouden

Rijssen

Zondagmorgen 16 mei omstreeks 02.00 uur zijn twee mannen uit Wierden van 18 en 20 jaar aangehouden bij een horecagelegenheid aan de Morsweg in Rijssen. De mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie melding dat twee personen zich vervelend zouden gedragen. Toen de politie ter plaatse kwam, vertelde een portier dat even daarvoor een groep jongeren uit het pand was gezet. Twee personen van het groepje, twee jongens van 18 en 20 uit Wierden, bleven zich vervolgens vervelend gedragen.

De 18-jarige jongeman gooide een steen tegen de zijdeur en de muur van het pand. Toen de agenten hem verzochten weg te gaan, gaf hij hier geen gehoor aan. Nadat agenten hem dit meerdere malen verzochten, hielden ze hem uiteindelijk aan in verband met het niet voldoen aan een bevel of vordering. Voor het gooien van de steen tegen het pand wordt tevens proces-verbaal opgemaakt. De 20-jarige jongeman werd aangehouden voor het beledigen van agenten in functie. Toen hij vervolgens in de politieauto zat, uitte hij een bedreiging richting een portier. Ook hiervan wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beide mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten. (2010043337)

Man aangehouden voor bedreiging

Hengelo

In de vroege ochtend van zondag 16 mei is een 23-jarige man uit Hengelo aangehouden omdat hij omstreeks 05.00 uur twee portiers bij een horecagelegenheid aan de Beekstraat in Hengelo had bedreigd. Beide portiers, een 26-jarige man uit Nijverdal en een 31-jarige man uit Heteren, hebben bij de politie aangifte gedaan van deze bedreiging. De 23-jarige Hengeloër is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Omdat hij bij de politie te boek staat als veelpleger, zal hij bij Justitie worden voorgeleid. (2010043366 / 2010043372)

Met 1,95 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Notter

Zondagochtend 16 mei raakte een 23-jarige man uit Notter zijn rijbewijs kwijt, nadat hij in beschonken toestand met zijn auto in een greppel was gereden aan de Van Kregtenweg in Notter.

Vermoedelijk is de 23-jarige man met zijn voertuig omstreeks 03.00 uur in de greppel gereden, waarna hij nog een paar uur slapend in de auto heeft doorgebracht totdat er omstreeks 06.00 uur melding werd gemaakt bij de politie. De politie ging ter plaatse en kon de 23-jarige uit zijn benarde positie bevrijden. Al gauw bleek de bestuurder in beschonken toestand te verkeren. Een blaastest afnemen bleek hierdoor niet mogelijk te zijn. De man werd meegenomen naar het politiebureau. Hier wees de ademanalyse 1,95 promille uit. De man is beginnend bestuurder, zijn rijbewijs is ingevorderd. De 23-jarige man is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2010043384)

Vier personen aangehouden voor vernieling

Holten

Zondagochtend 16 mei omstreeks 00.30 uur zijn vier personen aangehouden op het Langepad in Holten, in verband met het plegen van vernielingen op het station in Holten. Eén van de vier, een 15-jarig meisje uit Nieuw Heeten, is na verhoor heengezonden. Drie personen zijn nog ingesloten voor verder onderzoek.

Omstreeks 00.30 uur kwam bij de politie melding binnen dat een groepje van vier personen vernielingen zouden plegen op het station in Holten. Ter plaatse gekomen bleken er stenen tegen een abri te zijn gegooid. Het glas van de abri was geheel vernield. In de omgeving van het station werd uitgekeken naar het groepje. Op het Langepad in Holten werd het groepje aangetroffen en aangehouden. Het gaat om twee mannen en een jongen van 21, 18 en 16 jaar uit Holten en een 15-jarig meisje uit Nieuw Heeten. Het meisje is na verhoor heengezonden. De andere drie personen zijn nog ingesloten voor verder onderzoek. (2010043308)

Fantasy Island, één groot feest Oldenzaal
Zaterdag 15 mei werd op recreatieterrein Het Hulsbeek in Oldenzaal voor het derde jaar het muziekfestival "Fantasy Island" gehouden. Het feest duurde van 11.00 uur tot ongeveer 23.00 uur. De politie Twente en de overige hulpdiensten zijn zeer tevreden over het verloop van het festival, dat zonder noemenswaardige incidenten is verlopen.

Alle bezoekers zijn bij binnenkomst gecontroleerd op drugsbezit. In totaal hebben 28 van de bijna 9000 bezoekers, een boete gekregen voor het in bezit hebben van drugs.

Alle aangetroffen drugs is in beslag genomen en zal vernietigd worden. De sfeer was goed en het festival is zonder incidenten verlopen.

Het verkeersteam van Politie Twente heeft in samenwerking met medewerkers van Drugs Expertise Nederland tevens een drugs- en alcoholcontrole gehouden van 21.00 uur tot ongeveer 02.00 uur. Driehonderd verlatende bestuurders van het festival zijn gecontroleerd. Zes bestuurders hebben een proces-verbaal en een rijverbod gekregen omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurden. Van drie beginnende bestuurders heeft de gemeentearts bloed afgenomen omdat vermoed wordt dat zij hebben gereden terwijl zij onder invloed van drugs verkeerden. De uitkomst hiervan is nog niet bekend.

---- --