Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 16-05-2010

Bestuurder onder invloed bij Kop-staart ongeval

ZEVENBERGEN: Vanmorgen heeft omstreeks 09.20 uur een materieel verkeersongeval plaats gevonden op rijksweg A17. De veroorzaker was afgeleid bij het instellen van zijn Tom-Tom en reed tegen zijn voorganger. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Een 20-jarige man uit Sliedrecht was met zijn auto bovenop een auto bestuurd door een 52-jarige man uit Dordrecht gebotst. Er raakte niemand gewond. Wel bleek dat de 20-jarige automobilist onder invloed van alcohol was. Hij blies 350 ugl en valt omdat hij korter dan vijf jaar een rijbewijs heeft onder de categorie beginnend bestuurder. Hij verklaarde dat hij vannacht acht glazen bier gedronken had tot circa 03.00 uur. Hij had daarna nog een paar uur geslapen en dacht dat de alcohol was uitgewerkt. Hij was even wat minder oplettend omdat hij meekeek toen de bijrijder met het navigatiesysteem bezig was om een straat in te voeren.

ROOSENDAAL: Zaterdagavond werd op de rijksweg A17 ook al een rijder onder invloed betrapt. Een 72-jarige man uit Capelle (B) was omstreeks 23.20 uur met zijn auto tegen de vangrail beland. Hij verklaarde dat een andere auto hem gesneden had, waardoor hij moest uitwijken. Van hem is vanwege zijn conditie door een arts een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Drie arrestaties tijdens horecadienst in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft tijdens het horecatoezicht in het Roosendaalse uitgaanscentrum drie arrestaties verricht.

Een 19-jarige man werd omstreeks 00.40 uur op de Nieuwstraat
aangehouden ter zake openbare dronkenschap. Een 18-jarige knul uit Zegge werd omstreeks 03.30 uur op de Markt aangehouden. De knaap, die onder invloed was, viel de dienstdoende agenten lastig. Zij vorderden hem door te lopen, maar daar gaf hij geen gevolg aan. Hij spuugde daarbij een van de agenten nog in het gezicht. Een 21-jarige jongeman uit Oud Gastel werd omstreeks 03.55 uur op de Markt aangehouden. Hij was uit een café gezet en gedroeg zich erg opgefokt. Hij wilde steeds bij de portiers verhaal halen omdat hij kennelijk zijn jas kwijt was. Toen hij door het lint ging werd hij aangehouden. Naast de drie arrestaties zijn ook nog twee wildplassers op de bon geslingerd.

Arrestatie voor drugsbezit

ROOSENDAAL: Een 36-jarige man uit Oudenbosch is vannacht omstreeks 05.10 uur door de politie tijdens een controle aangehouden voor drugsbezit. Agenten controleerden de auto van de verdachte op de Gastelseweg. Een van de agenten herkende de bestuurder als zijnde iemand die eens is aangehouden vanwege een inbraak. Daarom werd de auto verder bekeken op gereedschappen. Hij bleek twee flugelflesjes met vermoedelijk GHB en zes gripzakjes met vermoedelijk amfetamine bij zich te hebben. Hij is daarop aangehouden. De drugs zijn in beslag genomen.

Arrestatie na vernieling ruiten supermarkt

ZEVENBERGEN: De politie heeft vannacht omstreeks 03.55 uur op de Donk een 43-jarige Bredanaar aangehouden ter zake vernieling. Hij gaf toe dat hij met stenen vier ruiten van de supermarkt had ingegooid. Het gaat om twee ruiten van de schuifdeuren van de in- en uitgang en twee ruiten in de voorgevel. De verdachte werd ter plaatse door de politie aangehouden. Hij heeft de vernielingen toegegeven.

Inbrekers slaan toen in bedrijfspand

ROOSENDAAL: Vanmorgen is omstreeks 05.30 uur een inbraak ontdekt in een pand aan de Roemer Visscherstraat. Ter plaatse bleek een toegangsdeur geforceerd te zijn. Het pand is in gebruik bij twee bedrijven namelijk een schoonheidsinstituut en een fotostudio. Er is diverse apparatuur en een waardevolle make-up doos gestolen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 16-05-2010 14:16 | © Regio Midden en West Brabant |