Politie Zeeland


---


W-911-2010 Beroving in Vlissingen
Zaterdag rond 21.00 uur werd een 67-jarige Vlissingse vrouw in haar woning aan de Hogeweg beroofd van enkele mobiele telefoons en een onbekend geldbedrag.
De vrouw had even daarvoor de deur geopend voor een man die zich met een smoes naar binnen praatte. Eenmaal in de woning bedreigde hij de vrouw met een scherp voorwerp en eiste geld. De man heeft daarna met medeneming van de mobiele telefoons en het geld de woning weer verlaten. Aan de hand van het signalement van de man, heeft de politie rond 22.15 uur op de Commandoweg in Vlissingen een 28-jarige Belg aangehouden. Hij was in het gezelschap van een 19-jarige Vlissinger. Deze man is aangehouden op verdenking van medeplichtigheid. Ze zijn beiden in verzekering gesteld en de politie is nog bezig met het onderzoek.

W-912-2010 Diefstal snorscooter, Middelburg
Op de Langevieleweg in Middelburg werd tussen vrijdagmiddag en zondagmiddag een snorscooter gestolen.
De snorscooter was afgesloten met een stuurslot en stond met een ringslot aan een fietsenrek. Het gaat om een rode Baotian, type BT4QT, met kentekenplaatje DL-527-B. De snorscooter is voorzien van een zwart/grijze buddyseat. De waarde bedraagt enkele honderden euro's.

O-913-2010 Portemonnee uit tas gestolen, Kruiningen
In de shop van een benzinestation langs de A58 bij Kruiningen werd zaterdagmiddag een 34-jarige vrouw uit Goirle beroofd van haar portemonnee.
Een 19-jarige man uit Borgerhout (B), die aan de hand van een getuigenverklaring door de politie aangehouden werd, was niet in het bezit van de portemonnee en hij is, na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld. In de portemonnee, die in een schoudertas zat, zaten enkele honderden euro's en persoonlijke papieren.

Z-914-2010 Zakkenrollen, Sluis
Zondagmiddag werd in een winkel op het Walplein in Sluis een 84-jarige vrouw uit Sluis beroofd van haar portemonnee.
De portemonnee, met daarin persoonlijke papieren, werd in een onbewaakt ogenblik uit haar tas weggenomen.

Z-915-2010 Aanhouding in Sint Jansteen
Op de Geslechtendijk in Sint Jansteen werd zondag omstreeks 01.00 uur een 20-jarige man uit Hulst aangehouden.
Hij had even daarvoor in de Zustersstraat een 21-jarige vrouw hardhandig beetgepakt en was daarna slaag geraakt met een 30-jarige man. Tijdens het vervoer naar het politiebureau sloeg hij beledigende en bedreigde taal uit richting de agenten. Op het politiebureau werd een mes in beslag genomen. De 20-jarige man is in verzekering gesteld.