Ingezonden persbericht


Persbericht
ONDANKS KOUDE START TOCH EEN AANGENAAM SLOT VAN MEIVAKANTIE VOOR NEDERLANDSE ATTRACTIES.

Ondanks een van de koudste starts van de maand mei in vele jaren, wisselend weer en wispelturige weersvoorspellingen, kreeg de meivakantie een aangenaam slot. Niet alleen dankzij het verbeterde weer, maar ook dankzij de vele activiteiten in de Nederlandse attracties. Hierbij bericht van enkele parken en attracties.

ATTRACTIE- & VAKANTIEPARK SLAGHAREN
Attractie- & Vakantiepark Slagharen slot de meivakantie af met een goed weekend. Gisteren en vandaag mochten zij zo'n 16.500 bezoekers begroeten in het park. Dankzij het wat vriendelijkere zondagsweer was het vandaag iets drukker dan gisteren.

Het totaal aantal bezoekers ligt tot op heden in lijn met vorig jaar - dit ondanks het slechtere lenteweer in vergelijking met 2009. De gemiddelde bestedingen in het park liggen hoger van vorig jaar. Wellicht ingegeven door het mindere weer zoeken gasten sneller hun vertier in de diverse horecalocaties en winkels in het park. Dat leidt tot een stijging van de gemiddelde besteding van 12% t.o.v. van 2009.

Gedurende de meivakantie hebben zij voornamelijk Nederlandse bezoekers in het park mogen begroeten. In de weekenden werd dit aangevuld met Duitse gasten en een veeltal Belgische gasten die eveneens een verblijfsaccommodatie erbij boekten.

De Western Stunt Show slaat enorm goed aan bij het publiek. De geplande 2 voorstellingen per dag zijn reeds meerdere malen uitgebreid met een extra ingelaste show. Gezien dit succes wordt overwogen om dagelijks standaard drie shows te presenteren. Verder geeft de aanwezigheid van het SBS camerateam - i.v.m. het TV-programma 'Actie in het Attractiepark' - een bijzondere dimensie aan het bezoek van een attractiepark. Veel medewerkers worden inmiddels door bezoekers herkend en aangesproken. Ook vandaag staan er weer opnames gepland van een bruiloft die op het park gehouden wordt.

AVONTURENPARK HELLENDOORN
Avonturenpark Hellendoorn heeft een goede meivakantie afgesloten! 22% meer gasten bezochten het park. Met name 4 mei en 5 mei waren opvallend goede dagen qua bezoek. Op 4 mei was de hele selectie van Eredivisieclub Heracles in het park aanwezig om samen met de kinderen in de attracties te gaan en handtekeningen uit te delen. In het tweede deel van de vakantie viel het aantal Duitse groepen op en waren er ook al weer een aantal schoolreizen, omdat blijkbaar niet alle scholen twee hele weken vakantie hadden

DIERENPARK EMMEN
Niet alleen de bevrijdingsfestivals in Zwolle en Utrecht waren overvol op Bevrijdingsdag, ook Dierenpark Emmen is massaal bezocht. Speelexpeditie Yucatán, de grote overdekte speeltuin van Dierenpark Emmen, is zelfs even dicht geweest vanwege de grote toestroom van bezoekers. In deze meivakantie, en wel op Hemelvaartsdag werd in het kader van de viering van het 75-jarig bestaan van Dierenpark Emmen, het officiële startsein gegeven van de Elephant Parade. Een stoet van 75 kunstig beschilderde grote en nog eens 75 kleinere olifantenbeelden, die komende drie maanden in het dierenpark en in het winkelcentrum van Emmen staan. Dat zorgde op Hemelvaartsdag en afgelopen vrijdag tot een stijging van het bezoek met zo'n 13%. Ruim 14.500 gasten genoten van de kunstige en de echte olifanten.

DOLFINARIUM HARDERWIJK
Het Dolfinarium kijkt tevreden terug op het Hemelvaartsweekend. Op donderdag verwelkomde het park, door de slechte weersvoorspellingen, iets minder bezoekers dan verwacht. Vrijdag en zaterdag was het gezellig druk en was het park aangenaam verrast door grote toestroom van gasten. Ook zondag zorgde het lentezonnetje voor veel bezoekers die genoten van de nieuwe dolfijnenshow De Droomwens en de verjaardag van Spetter.

MADURODAM IN DEN HAAG
Het koude en regenachtige weer - een van de koudste starts van mei in vele jaren - was van invloed op het bezoek van Madurodam. Ondanks de vele Nederlandse gezinnen waren en de opvallend veel Fransen en Spanjaarden in het park, en ook de toegenomen aantallen Russische en Poolse bezoekers was het totale bezoek van de meivakantie ongeveer 10% lager dan in 2009. beduidend meer dan eerdere jaren.
Op de dagen dat wel het mooi weer was nam ook direct het bezoek toe. Wellicht hebben veel gasten nog even gewacht met het bezoek aan Madurodam tot de opening deze week van Pluk in Madurodam!

WALIBI WORLD IN BIDDINGHUIZEN
Het slechte weer heeft ook voor Walibi World duidelijk invloed gehad op de bezoekersaantallen. Bezoekers blijven liever binnen als het niet alleen koud is buiten, maar ook behoorlijk regent. Zodra de weersvoorspellingen positief zijn en het weer daadwerkelijk opklaart, komen gasten in grote getale naar Walibi World. Dat was te zien aan de aantallen bezoekers na de koude Hemelvaartsdag. Het Fantasy Festival, dat voor het eerst dit seizoen plaatsvond op 6,7 en 8 mei, heeft qua sfeer niet geleden onder het weer. Gasten lieten zich verrassen door de tot de verbeelding sprekende wezens die men in het park tegen het lijf liep. De feeërieke eindshow was een geweldige afsluiting van de avond, zoals deze alleen in Walibi World te beleven is.

De volgende bedrijven zijn lid van de Club van Elf: Attractiepark Slagharen
Slagharen
Attractiepark Toverland
Sevenum
Avonturenpark Hellendoorn
Hellendoorn
Burgers' Zoo
Arnhem
Canal Company
Amsterdam
Dierenpark Emmen
Emmen
Dolfinarium
Harderwijk
Duinrell
Wassenaar
Floriade 2012
Venlo
Keukenhof
Lisse
Madame Tussauds
Amsterdam
Madurodam
Den Haag
Ouwehands Dierenpark
Rhenen
Walibi World
Biddinghuizen

Eindhoven, 15 mei 2010