Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 16-05-2010

PLATINA PLAAT VOOR FINALISTEN AVRO JUNIOR SONGFESTIVAL 2009

De finalisten van het AVRO Junior Songfestival 2009 kregen vanmiddag in Singer Theater in Laren een platina plaat uit handen van Marissa, de winnares van het Junior Songfestival 2008. Het album van Ralf, Eva N, Bram, Isaura, Arletta, Eva L, Raigny, Cheyenne & Mayleen, Anne en Carlijn & Merle is meer dan 50.000 keer over de toonbank gegaan. Zij werden verrast in het Singer Theater waar zij aanwezig waren om op te treden tijdens de audities van het Junior Songfestival 2010.

Uit de meer dan 1500 aanmeldingen zijn honderd kinderen gekozen die vorige week zondag hun lied hebben gebracht tijdens de voorzingdag, 31 van hen waren direct door naar de audities. Via het internet kon er afgelopen week nog gestemd worden op liedjes die de audities niet meteen gehaald hadden. De wildcardwinnaar kon daardoor alsnog vanmiddag auditie doen.

Aan de driekoppige jury brachten de kandidaten vanmiddag hun zelfgeschreven liedje ten gehore. De jury, bestaande uit Tjeerd van Zanen (muziekproducer), Tjeerd Oosterhuis (muziekproducer) en Lucia Marthas (choreograaf), heeft de moeilijke taak om de kandidaten te kiezen die door gaan naar de liveshows van het Avro Junior Songfestival. Niet alleen voor de deelnemers was het een spannende middag; AVRO-gezicht Ewout Genemans startte vandaag als nieuwe presentator voor het AVRO Junior Songfestival.

Alle audities (ook van de voorzingdag) zijn te zien op: juniorsongfestival.avro.nl.



Algemene omroepvereniging AVRO