Ingezonden persbericht


+++PERSBERICHT++++++PERSBERICHT++++++PERSBERICHT++++++PERSBERICHT++++++

Stichting Eindexamenlijn opent haar deuren

Utrecht, 16 mei 2010 - De Stichting Eindexamenlijn zal dit jaar voor het eerst de Eindexamenlijn organiseren. Voor de ruim 200.000 scholieren die deze twee weken zwoegen om een diploma te behalen is de Eindexamenlijn bereikbaar voor alle vragen, opmerkingen en problemen omtrent het Centraal Examen. Klagen kan sinds ruim 10 jaar ook via internet en dit jaar zal www.eindexamens.nu wederom de site zijn voor scholieren. Een vraag of klacht doorgeven kan de hele examenperiode op eindexamens.nu of op examendagen tussen 12 en 19 uur nummer 085 - 27 37 333. De Eindexamenlijn zal tijdens de examen alle scholieren, maar ook docenten, zo goed mogelijk helpen en ondersteunen met alle mogelijke vragen en klachten.

Voor het eerst dit jaar is www.eindexamens.nu ook de site waarop docenten hun vragen en klachten kwijt kunnen. Het klachtensysteem, maar ook de professionaliteit van de telefonisten en de procedures, zijn verbeterd om ook docenten op adequate wijze te kunnen helpen. In voorgaande jaren kwamen reacties van docenten al sporadisch bij de Eindexamenlijn terecht, maar door hen dit jaar op gepaste wijze de mogelijkheid te geven om bij ons te klagen kunnen we examens vanuit meerdere perspectieven bekijken. Mede hierdoor zal de Stichting Eindexamenlijn na de examens met weloverwogen en (statistisch) goed onderbouwde adviezen naar buiten treden.

De Eindexamenlijn neemt alle die binnenkomen serieus. Deze zullen voor de normeringsvergadering aan het College voor Examens (CvE) worden voorgelegd. In de examenperiode zelf zullen vermeende fouten in de examens worden doorgegeven aan het CvE en in gevallen van organisatorische problemen zal contact worden opgenomen scholen zelf.

Www.eindexamens.nu is niet alleen de site waar scholieren en docenten hun vragen en klachten kwijt kunnen, ook het laatste nieuws rondom de examens is hier te vinden. Bovendien publiceert www.eindexamens.nu al jaren als eerste de antwoorden en opgaven.

Dat het wel goed komt met alle kandidaten blijkt uit een poll onder 5000 kandidaten op eindexamens.nu. ruim 40% van de respondenten meer te hebben geleerd voor de examens door het slechte weer de afgelopen periode. Tevens blijkt uit allerlei cijfers dat het VMBO lang bezig is geweest met de voorbereidingen. De Eindexamenlijn wenst alle kandidaten zeer veel succes!

+++Einde persbericht+++ +++Einde persbericht+++ +++Einde persbericht+++ +++Einde persbericht+++