Ingezonden persbericht


Persbericht

EINDHOVEN, 16 mei 2010

Wout-Jan van der Schans wint springderby van Eindhoven

Springruiter Wout-Jan van der Schans uit Nijkerk is de winnaar van de VDL Groep springderby van Eindhoven. Van der Schans met KWPN-ruin P-Pilot wist het loodzware parcours in de barrage als enige foutloos te rijden in een tijd van 45.73 seconden. Duizenden bezoekers in een zonnig Eindhoven zagen hoe Wout-Jan behendig over natuurlijke hindernissen als wallen en sloten reed. Van der Schans, ook al winnaar van de Eindhovense Derby in 1997 en 1998, bevestigde daarmee zijn derbykwaliteit. In de spannende barrage kwamen drie combinaties aan de start. Eric van der Vleuten uit Mierlo eindigde met VDL Groep Cannelina als tweede, met 4 strafpunten in een tijd van 44.97 seconden. Roelof Bril werd derde met Calover.

Het leek er in de eerste omloop lang op dat Eindhovenaar Henk van de Pol kans maakte op de titel. Van de Pol maakt als één van de weinige ruiters slechts 4 strafpunten maar deed dat in een zeer snelle tijd. Michel Hendrix met Vivace en Suzanne Tepper met Puhr deden hem dat na. Echter bij de laatste starters van de eerste ronde, kwamen de Derbyspecialisten als Van der Vleuten en Van der Schans aan bod. Het publiek genoot dankbaar van een spannende barrage tussen de drie foutlozen.

De VDL Groep Derby was de laatste wedstrijd in Eindhoven van vier dagen paardensport. Eerder wist Gert-Jan Bruggink met het paard Andrea de Grote Prijs van Eindhoven op zijn naam te zetten. Alle uitslagen en nieuwsberichten zijn terug te vinden op www.ch-eindhoven.nl.

Einde bericht.