Ingezonden persbericht


PERSBERICHT STICHTING ZEVENHEUVELENLOOP | 16 MEI 2010

Kiplagat wint bij rentree Marikenloop

Nijmegen - Lornah Kiplagat heeft na ruim een jaar geen wedstrijden te hebben gelopen bij haar rentree de 8e Marikenloop op haar naam geschreven. Onder ideale weersomstandigheden won ze de 5 km in een tijd van 15.56 minuten en verbeterde hiermee het parcoursrecord met 27 seconden.

Meervoudig wereldkampioen en recordhoudster Kiplagat had een ruime voorsprong op Miranda Boonstra en Gladys Kipsoi die in respectievelijk 16.18 en 16.20 minuten het podium completeerden. De 10km werd gewonnen door Marlies Overbeeke in een tijd van 36.19 minuten.

Met een record aantal deelneemsters, meer publiek dan ooit en een parcoursrecord kijkt de organisator stichting Zevenheuvelenloop zeer tevreden terug op de 8e Marikenloop.

Goede doel: Because I am a Girl
Voorafgaande aan de gezamenlijke warming-up voor de 5km is aan de directeur van Plan Nederland Tjipke Bergsma een cheque van 24.000 euro overhandigd. Dit bedrag is door de deelneemsters en de organisatie voor de campagne 'Because I am a Girl' ingezameld. Met dit bedrag worden projecten voor kansarme meisjes in derde wereldlanden gefinancierd.