KNHS

Van der Schans is andere routiniers de baas in Derby Eindhoven 16 mei 2010
Wout-Jan van der Schans - P-Pilot

EINDHOVEN (KNHS) - Drie zeer ervaren ruiters bleken in staat alle opgaven in de pittige basisomloop van de Derby van Eindhoven probleemloos te doorstaan. In de barrage beet Eric van der Vleuten (Mierlo) het spits af met VDL Groep Cannelina (v. Carthago Z). De man uit Mierlo was ijzersterk onderweg, draaide kort naar de triplebar, en nam vervolgens ook de laatste lijn naar de afsluitende steilsprong in een stevig tempo. Juist deze hindernis van rubriek- en persoonlijk sponsor 'VDL Groep' moest het ontgelden.

Tweede starter Wout-Jan van der Schans (Nijkerk) nam duidelijk minder risico's met P-Pilot (v. Epilot) en zag dit beloond worden met een foutloze rit in een tijd van 45,73 seconden. Laatste kanshebber Roelof Bril (Westendorp) begon met Calover (v. Cavalier) relatief rustig, kreeg vervolgens toch nog de geest, maar zag ook de laatste hindernis sneuvelen. Een welkome winst dus voor Van der Schans, die met zijn zege 12.000 euro mocht opstrijken.

Net als een dag eerder in de Grote Prijs was Nederland in de top van het klassement ruim vertegenwoordigd. Derbyspecialisten Henk van de Pol (Knegsel) en Tennessee W kwamen door één springfout op plek vier terecht, gevolgd door Suzanne Tepper (Veendam) met Puhr, Rabo Talent Michel Hendrix (Baarlo) met Vivace en Leopold van Asten (Duizel) met VDL Groep Issis du Marais.

Op zondagmorgen ging de zege in een 1.45 m rubriek naar Jur Vrieling (Holwierde) met VDL Bubalu, gevolgd door Annet Willems (Wierden) met Nirvana en Suzanne Tepper met Alwin Z.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.ch-eindhoven.nl

Uitslag Derby:


1) Wout-Jan van der Schans (Nijkerk) - P-Pilot (Epilot x Indoctro) - 0 / 0 - 45.73

2) Eric van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Cannelina - 0 / 4 - 44.97
3) Roelof Bril (Westendorp) - Calover (Cavalier x Clover Hill) - 0 / 4
- 45.99

4) Henk van de Pol (Knegsel) - Tennesee W (Concorde x G.Ramiro Z) - 4
5) Suzanne Tepper (Veendam) - Puhr (Animo x Capitol I) - 4
6) Michel Hendrix (Baarlo) - Vivace (Darco x Gold Sky) - 4

Springen 1.45m (zo):


1) Jur Vrieling (Holwierde) - VDL Bubalu (Baloubet du Rouet x Nimmerdor) - 0 / 0 - 42.46

2) Annet Willems (Wierden) - Nirvana (Concorde x Wisconsin) - 0 / 0 - 43.52

3) Suzanne Tepper (Veendam) - Alwin Z (Ahorn x Grannus) - 0 / 0 - 44.06

Foto Wout-Jan van der Schans met P-Pilot door: www.melissen.net