Langste waterpijplijn ter wereld gebouwd voor schoon drinkwater in Afr

16/05/2010 20:52


16 mei- Amsterdam Vondelpark WALK FOR WATER

Tijdens de Walk For Water onder aanvoering van Sophie Hilbrand, Floortje Dessing, Ruben Nicolai, Dyanne Beekman en Sabine Koning, zijn meer dan 10.000 mensen in Afrika voorzien van schoon drinkwater.

Aveda en Jointhepipe.org financieren waterpompen in Afrika met de verkoop van hippe, duurzame waterflessen die de vorm hebben van een stukje waterleidingspijp. Het doel is gezamenlijk de langste waterpijplijn ter wereld te bouwen. De waterprojecten zijn real time te volgen inclusief foto's via de google earth coördinaten op elk waterflesje.

Cosmeticabedrijf Aveda en Jointhepipe.org zijn afgelopen februari een samenwerking aangegaan met als doel het drinken van kraanwater te promoten. Middels de verkoop van hippe Aveda Jointhepipe flessen werd geld opgehaald dat geïnvesteerd wordt in de bouw van waterpompen in Afrika.

De samenwerking kwam tot een hoogtepunt gisteren in het Vondelpark waar meer dan 250 mensen deelnamen aan de 6 km lange Walk For Water (de gemiddelde afstand die men in Afrika moet lopen voor schoon drinkwater).

De fles kost Euro 15, - en is het hele jaar door te verkrijgen via www.jointhepipe.org en in Aveda spa's en salons.

Ontwikkelingen zijn te volgen via:

www.aveda.com

www.facebook.com/AvedaBenelux

www.jointhepipe.org

Bijlagen:

OVER JOIN THE PIPE

Jointhepipe.org is het eerste sociale netwerk van kraanwater drinkers. Het doel is om iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien en tevens het gebruik van plastic wegwerpflessen tegen te gaan.

Jointhepipe.org promoot het gebruik van kraanwater en heeft hippe duurzame plastic waterflessen ontwikkeld van BPA-vrij plastic in de vorm van delen van waterpijpleidingen. Je koopt eenmalig een duurzame 'pipe bottle' en daar kan je vervolgens de rest van je leven water mee tappen, gewoon onder de kraan en in de toekomst bij de speciale watertappunten die Jointhepipe.org in zoveel mogelijk openbare ruimtes wil plaatsen, zoals parken, musea en bushaltes. Tevens is er een porseleinen waterkaraf voor horeca en thuisgebruik.

Van de donaties voor de Jointhepipe.org karaffen en waterflesjes worden water- en sanitatie projecten, zoals waterpijpleidingen en waterputten, in Derde Wereld landen gefinancierd. Onderop de karaffen en flessen staan de coördinaten van de put of pomp waar je donatie aan bijdraagt. Bovendien blijven door het drinken van kraanwater, de milieubelastende factoren die gepaard gaan met het drinken van voorverpakt fabriekswater (zoals CO2 uitstoot en de productie van glas en plastic) uit.

OVER AVEDA

Aveda, The Art and Science of Pure Flower and Plant Essences, werd in 1978 opgericht door Horst Rechelbacher, die zich ten doel stelde aan professionele schoonheidsspecialisten efficiente, op planten gebaseerde producten ter beschikking te stellen die niet alleen veiliger zijn voor henzelf en hun klanten, maar ook voor het milieu. Aveda produceert haar- en huidverzorgingsproducten, make-up, Pure-Fume en lifestyleproducten. Het hoofdkantoor van Aveda is gevestigd in Blaine, Minnesota. De Aveda-producten zijn verkrijgbaar in de Aveda-winkels, op www.aveda.com en in bijna 7.000 professionele kapsalons en spas in 24 landen over de hele wereld. Aveda is lid van verschillende verenigingen die zich inzetten voor duurzaam ondernemen en duurzame ontwikkeling, zoals CERES (Coalition for Environmentally Responsible Economies), ISO (Internationale organisatie voor standaardisering), Coop- America/Green Business Network, SVN (Social Venture Network), BSR (Business for Social Responsibility), Environmental Grant Makers, American Botanical Association, Organic Trade Association, National Recycling Coalition, en de U.S. Green Building Council.

Onze missie bij Aveda is te zorgen voor de wereld waarin we leven, van de producten die wij maken tot de producten waarop we iets teruggeven aan onze samenleving. Bij Aveda streven we ernaar een voorbeeld te stellen voor milieuleiderschap en verantwoordelijkheid, niet alleen in de wereld van schoonheid, maar overal ter wereld.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.jointhepipe.org