West Corporation gaat Holly Connects kopen; koop met als doel het realiseren van één bron voor Premium Hosted en On-Premise IVR gebruiksmogelijkheden

OMAHA, Nebraska--(BUSINESS WIRE)-- 20100516 --

West Corporation, een vooraanstaand leverancier van door technologie gestuurde spraakgerichte oplossingen, heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten inzake de koop van Holly Connects, een vooraanstaand leverancier van carrier-grade spraakplatforms.

Holly Connects heeft zijn hoofdvestiging in Boston en kantoren in Londen en Sydney, waar het bedrijf in 2000 werd opgericht. Het bedrijf groeide en behaalde winst en was de pionier op het gebied van het gebruik van SIP-signalering, VoIP-telefonie, spraakherkenningstechnologie en de VoiceXML-standaard op het gebied van platform-infrastructuur voor selfservice voor bellers. Vandaag de dag levert het Holly Voice Platform als enige de hoge capaciteit, solide betrouwbaarheid en uitgebreide multi-tenancy die wordt vereist door de meest complexe installaties. De producten van Holly worden gebruikt door hostingproviders, telecommunicatie-carriers en grote ondernemingen wereldwijd, waaronder West Interactive.

“We werken nu een aantal jaren met Holly Connects en zijn bijzonder onder de indruk van de prestaties van hun producten en van de toewijding van hun medewerkers”, aldus Pam Mortenson, President van West Interactive. “We zien deze aankoop als een fantastische mogelijkheid voor het aanvullen van onze huidige product- en dienstenportefeuille, waardoor West zich kan richten op een bredere markt.”

Holly zal deel gaan uitmaken van West’s Communications Services segment en zal doorgaan met het verkopen van zijn producten en diensten aan hostingproviders, telecommunicatiebedrijven en ondernemingen. West verwacht dat alles in het tweede kwartaal 2010 zal zijn afgerond en verwacht niet dat de resultaten van Holly een grote invloed zullen hebben op hun financiële resultaten voor 2010.

“Veel van onze hostingklanten en mogelijke klanten hebben interesse getoond in het door West Interactive laten beheren van aanvullend intern telefoonverkeer in hun gebouw en toepassingen ter completering van ons hosting-aanbod”, aldus Steve Stangl, President van het operating-segment van West Communications Services. “Omdat we hen dezelfde Holly Voice Platform software bieden die gebruikt wordt voor onze gehoste diensten, zijn een naadloze overgang en een natuurlijke verlenging van onze professionele dienstverlening mogelijk.”

“Holly Connects hecht waarde aan klantenservice als essentieel element van onze bedrijfscultuur”, aldus Lance Berks, CEO van Holly Connects. “Het doet ons genoegen dat we deel gaan uitmaken van een organisatie die ons commitment aan de tevredenheid van zowel onze klanten als onze medewerkers deelt en dat kan de mogelijkheden bieden om onze strategie voor groei in Noord-Amerika te versnellen.”

Over West Corporation

West Corporation is een vooraanstaand leverancier van technologiegestuurde, spraakgerichte oplossingen. West biedt zijn klanten een breed scala van communicatie- en infrastructuurbeheeroplossingen die hen helpen bij het beheren of ondersteunen van cruciale communicatie. De klantencontact-oplossingen van West en de conferencingdiensten zijn bestemd voor het verbeteren van de kostenstructuur van hun klanten en bieden betrouwbare dienstverlening van topkwaliteit. West levert ook missiekritieke diensten, bijvoorbeeld op het gebied van openbare veiligheid en spoedeisende communicatie.

Het bedrijf werd opgericht in 1986 en heeft zijn hoofdvestiging in Omaha, Nebraska en bedient Fortune 1000 bedrijven en andere klanten in een scala van branches, waaronder telecommunicatie, banken, detailhandel, financieel, technologie en gezondheidszorg. West heeft verkoopafdelingen in de Verenigde Staten, Canada, Europa, het Midden-Oosten, Asia Pacific en Latijns-Amerika. Bel voor meer informatie over West Corporation 1-800-841-9000 of bezoek www.west.com.

Over Holly Connects

Holly Connects is de nieuwkomer op het gebied van spraakplatforms en levert software voor krachtige maar toch kosteneffectieve telefoongesprekafhandeling aan telecommunicatiecarriers, hosted service providers en grote ondernemingen wereldwijd. Holly's bekroonde producten bieden een betrouwbare basis voor de levering van buitengewone klantenservice via de telefoon. Bezoek voor meer informatie www.holly-connects.com.

Forward-looking statements

Dit persbericht bevat forward-looking statements. Forward-looking statements kunnen worden herkend aan het gebruik van woorden zoals "kunnen", "zouden moeten", "verwacht", "neemt zich voor", "anticipeert", "gelooft", "schat", "voorspelt", "is van plan", "doorgaan" of soortgelijke terminologie. Deze verklaringen geven alleen de huidige verwachtingen van West weer en vormen geen garantie voor toekomstige prestaties of resultaten. Deze verklaringen zijn onderworpen aan risico’s en onzekerheden die zouden kunnen leiden tot aanzienlijke verschillen in resultaten vergeleken met die die in deze forward-looking statements worden genoemd. Deze risico’s en onzekerheden zijn ondermeer de effecten van wereldwijde economische trends op de bedrijven van de klanten van West; concurrentie in de zeer concurrerende branches waarin West actief is; de mogelijkheden van West om gelijke tred te houden met de behoeften van hun klanten aan snelle technologische verandering en systeembeschikbaarheid; het verlies van, financiële problemen bij of faillissement van belangrijke klanten; de niet-exclusieve aard van West's klantencontracten en de afwezigheid van inkomen-commitments; verhogingen van de kosten van spraak- en datadiensten of belangrijke onderbrekingen in deze diensten; de kosten van lopende en toekomstige juridische procedures; uitgebreide regelgeving die van invloed is op een groot aantal bedrijven van West; inbreuken op de veiligheid en de privacy van de systemen die West gebruikt om persoonlijke gegevens te beschermen; het vermogen van West om zijn eigen informatie of technologie te beschermen; de kosten van het instellen van verweer door West tegen claims inzake inbreuk op intellectuele eigendomsrechten; service-onderbrekingen in de data- en de operationele centra van West; het vermogen van West om cruciaal personeel te behouden en een voldoende aantal gekwalificeerde medewerkers aan te trekken; stijgingen van de arbeidskosten en de doorloopsnelheden; de politieke, economische en andere condities in de landen waar West actief is; en het vermogen van West om toekomstige bedrijfsaankopen te voltooien en te integreren of de doelstellingen te bereiken van hun recente en toekomstige aankopen. West is ook onderworpen aan andere risicofactoren die zijn beschreven in documenten die door het bedrijf zijn ingediend bij de United States Securities and Exchange Commission.

Deze forward-looking statements gelden uitsluitend vanaf de datum waarop deze verklaringen zijn gedaan. West acht zich niet verplicht tot het updaten of publiek herzien van forward-looking statements als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins, behalve in de mate waarin dit door toepasselijk recht wordt voorgeschreven.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
West Corporation

Mack McKenzie, 402-963-1324