Senternovem

18-12-2009 | Doe mee met de Geoweek

Van 17 tot en met 21 mei 2010 wordt weer een Geoweek georganiseerd. De Geoweek laat leerlingen kennis maken met al het leuks en boeiends dat 'geobedrijven' te bieden hebben. Al sinds 2006 is de Geoweek een terugkerend 'evenement'. Uit voorgaande jaren is gebleken dat de Geoweek met zeer veel enthousiasme is ontvangen door scholieren en bedrijven. De bekendheid van de Geoweek bij scholen, bedrijven en instellingen is inmiddels groot.

Zelf doen
De Geoweek laat leerlingen van 10 tot en met 15 jaar ontdekken wat door bedrijven, wetenschap en instellingen wordt gedaan met 'geo-informatie'. Deze kennismaking vindt plaats door het doen van 'expedities'. Hierin staat het 'zelf doen' van leerlingen centraal. De scholieren kunnen op expeditie naar een GeoBedrijf, meedoen aan een GeoVeldwerk of een gastles krijgen van een GeoProf. Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot het spelen van (leerzame) spelletjes met GeoFun & Science.

Organisatie
De GeoWeek wordt dit jaar gefinancierd door Stichting Kennisontwikkeling Kennisoverdracht Bodem (SKB) en Bodem+ en wordt georganiseerd door het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG). In de voorgaande jaren boden diverse bedrijven een of meerdere expedities aan, waaronder DHV, TNO, Advin, Fugro, Kadaster. Tevens deden in het hele land organisaties mee waaronder educatieve uitgeverijen, universiteiten, hogescholen en musea.

Meedoen
Wij hopen dat uw bedrijf of instelling ook meedoet aan de Geoweek 2010. Om ideeën op te doen kunt u een kijkje nemen op geoweek.nl. Contact

Voor vragen of meer informatie kunt u mailen naar info@geoweek.nl of bellen met Eelko Postma (030 2534056) van de KNAG.