NEN


Informatiedag documentformaten

dinsdag 23 maart 2010, 09:51

Delft - Op 17 mei 2010 organiseert NEN een informatiemiddag over de belangrijkste open standaarden voor documentformaten. U krijgt de laatste stand van zaken rond standaarden bij het uitwisselen van documenten, spreadsheets en presentaties te horen. In het bijzonder wordt ingegaan op Open Document Format (ODF) en Office Open XML (OOXML). Daarnaast biedt deze middag u inzicht waarom het bedrijfsleven belang hecht aan standaarden en welke rol NEN en ISO hierin spelen.

De NEN normcommissie 'Behandeling en uitwisseling van tekst' organiseert deze middag. De middag is bedoeld voor informatiespecialisten, informatiemanagers, adviseurs en andere betrokkenen bij digitale informatie voorziening.

De middag bestaat uit vier presentaties. De voorzitter van de Nederlandse normcommissie geeft een inleiding over de NEN-commissie, haar werkwijze in nationaal en internationaal verband en de normen waarover zij gaat. In de tweede presentatie wordt stil gestaan bij het belang van normen voor het bedrijfsleven. De laatste twee presentaties gaan specifiek in op ISO/IEC 26300 Open Document Format for Office Applications (ODF) en ISO/IEC 29500 Office Open XML File Formats (OOXML). Twee experts die nauw betrokken zijn bij de ontwikkelingen zullen ingaan op normen en het gebruik ervan.

Open standaarden voor het uitwisselen van documenten staan onder grote politieke belangstelling. Mede door het programma Nederland Open in Verbinding en het Forum Standaardisatie.

De normcommissie wil met deze bijeenkomst het belang van internationale standaardisatie onder de aandacht brengen bij een breed publiek en geĂŻnteresseerden informeren over de ontwikkelingen bij de normcommissie 'Behandeling en uitwisseling van tekst'.

Meer informatie en aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats op maandag 17 mei 2010 van 15.00 uur tot 17.30 bij NEN te Delft. Deelname aan de informatiebijeenkomst is kosteloos. Voor meer inhoudelijk informatie over de bijeenkomst: Jan Rietveld, telefoon (015) 2 690376, e-mail: jan.rietveld@nen.nl. Voor informatie over inschrijvingen kunt u contact opnemen met NEN-Evenementen, Karin van der Lubbe, telefoon (015) 2690206, e-mail: evenementen@nen.nl.