Gemeente Wunseradiel


Themabijeenkomst Naamgeving nieuwe gemeente

Sudwest Fryslan
Op maandag 17 mei aanstaande organiseert de gemeente Wûnseradiel een thema-avond met als onderwerp de naamgeving voor de nieuwe gemeente. De burgers van de nieuwe gemeente worden betrokken bij voorstellen voor een nieuwe naam. Uiteindelijk zal de gemeenteraad van Súdwest Fryslân de keuze moeten maken. Op de avond belichten twee deskundigen verschillende aspecten van de naamskeuze.

De vijf gemeenteraden van de gemeenten die in 2011 de gemeente Súdwest Fryslân gaan vormen hebben in september 2009 besloten dat burgers betrokken worden bij de keuze van de definitieve naam voor de nieuwe gemeente. Súdwest Fryslân is namelijk slechts de tijdelijke naam. Elke gemeenteraad draagt één naam voor en de burgers kunnen bij de gemeenteraadsverkiezingen in november 2010 de voorkeur aangeven voor één van die (maximaal vijf) namen.

Aan de inwoners van Wûnseradiel is gevraagd om suggesties voor de naam in te dienen. Uit de lijst met ingediende namen zal de gemeenteraad één naam kiezen.

Voordat de gemeenteraad van Wûnseradiel die naam kiest organiseert de gemeente een themabijeenkomst over naamgeving op maandag 17 mei aanstaande. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis te Witmarsum en begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 staat de koffie klaar. We nodigen u uit deze avond bij te wonen.

Programma

19.30 uur inloop met koffie/thee

20.00 uur Naamgeving vanuit (cultuur)historisch perspectief

door dhr. K.F. Gildemacher (naamkundig en cultuurhistorisch onderzoek)

20.45 uur pauze

21.00 uur Naamgeving vanuit marketing- c.q. communicatief perspectief

dhr. H. Volker (communicatieadviseur)

21.45 uur plenaire discussie o.l.v. dhr. S. Kooistra, raadslid

22.15 uur afsluiting