Tolknet een verrassende deelnemer van de Libelle Zomerweek

29/04/2010 14:05

The Chain Connection

Soest, 23 april 2010 - Tolknet is de verrassende aanwezige bij de Libelle Zomerweek. Jaarlijks komen ruim 80.000 vrouwen af op dit evenement aan het Almeerderstrand. Tolknet organiseert van 17 tot en met 23 mei op de Libelle Zomerweek diverse activiteiten rondom de campagne 'Vertaal uw succes'. Zo kunnen bezoekers van de zomerweek in een speciaal ingerichte VIP bioscooptent kennis maken met het voordeel van een tolk in het leven van de succesvolle zakenvrouw Claire. Voorlichters zijn aanwezig om de bezoekers te informeren over de mogelijkheden omtrent het inzetten van een tolk.

De campagne 'Vertaal uw succes' wordt op 17 mei van dit jaar gestart. Campagnes van Tolknet waren tot nog toe direct gericht op doven en slechthorenden, maar gebleken is dat de omgeving een belangrijke rol speelt bij het inzetten van een tolk. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders steeds vaker te maken krijgen met doven en slechthorenden. Dit onder andere door het gebruik van hoofdtelefoons met luide muziek. Het komt dan ook steeds vaker voor dat iemand in de directe omgeving doof of slechthorend is.

Succesvol zijn door effectieve communicatie

"Er is veel onwetendheid over de mogelijkheden voor doven en slechthorenden. Zo hebben wij ruim 350 tolken in ons bestand die gespecialiseerd zijn in uiteenlopende onderwerpen. In de film die wij op de Libelle Zomerweek presenteren is de samenwerking tussen een succesvolle zakenvrouw en haar tolk te zien. Een tolk die volledig op de hoogte is van de activiteiten en bijna letterlijk het succes vertaalt. Tijdens de Libelle Zomerweek willen wij graag laten zien dat het niet zo onlogisch is dat je als dove of slechthorende in sommige situaties een tolk inzet. Wij vertellen graag wat de mogelijkheden zijn."vertelt Agnes Zonnenberg, Hoofd Voorlichting & Bemiddeling van Tolknet.

Filmster

Tijdens de hele week heeft Tolknet een filmteam rondlopen dat bezoekers zal benaderen voor een vertaling van hun beeld op effectieve communicatie. De leukste filmpjes zal Tolknet belonen met een leuke prijs. De resultaten zullen op de website van Tolknet (www.tolknet.org) worden gepubliceerd. Bezoekers die willen schitteren als filmster kunnen zich melden bij stand 3.280.

Over Tolknet

Tolknet is een landelijke organisatie waar u terecht kunt voor hulp en advies bij het inzetten van een tolk voor doven en slechthorenden. Daarnaast bemiddelt Tolknet bij tolk aanvragen.





http://www.tolknet.org

http://www.chainconnection.nl