Gemeente Best

Energiemarkt op 17 mei

03-05-2010

De gemeente Best organiseert op maandagavond 17 mei 2010 van 19.30 tot 22.00 uur een energiemarkt in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 om de inwoners van Best te informeren over energie en alles wat daarbij hoort. De markt is vooral bedoeld voor particuliere woningeigenaren. Naast deskundige adviseurs zullen op de markt ook installatiebedrijven, bouwbedrijven e.d. aanwezig zijn. Zij kunnen u meer vertellen over de concrete mogelijkheden en kosten van maatregelen zoals zonneboilers, gevelisolatie en HR++ glas. Tijdens de markt worden korte presentaties gegeven over onder andere energiemaatregelen en subsidiemogelijkheden. Bezoekers van de markt ontvangen bovendien een kleine, energiebesparende attentie.

Energieadvies
Bij het treffen van energiebesparende maatregelen is het zinvol om te weten welke energiemaatregel in uw woning het meeste effect oplevert en wat een dergelijke maatregel precies kost. Een maatwerkadvies (ook wel EnergiePrestatieAdvies of EPA genaamd) kan dan ook handig zijn. Omdat de gemeente het belangrijk vindt dat woningeigenaren aan de slag gaan met energiebesparing, bieden we de mogelijkheid om een maatwerkadvies te laten opstellen voor een vast tarief. Uw eigen bijdrage (na aftrek van de landelijke subsidie) bedraagt EUR 50. Onder de bezoekers worden 25 adviezen verloot. U vindt elders op onze website meer informatie over het maatwerkadvies.

Uitreiking energieboxen

Tijdens de energiemarkt worden ook tien energieboxen uitgereikt aan deelnemers van het Klimaatstraatfeest. Hiermee willen we de initiatiefnemers van de tien straten uit Best met de meeste klimaatpunten nog extra belonen voor hun inspanningen en stimuleren om verder te gaan met het besparen van energie. Wie zijn de winnaars?


1. Bereklauw 15

2. Vogelhei 20

3. Hoefblad 151

4. Helmkruid 21

5. Koningin Julianaweg 80

6. Weegbree 26

7. Salderes 16

8. Wikke 18

9. Walstro 4

10. Haktol 101

Staat u in het lijstje? Zorg dan dat u op 17 mei aanwezig bent bij de energiemarkt, zodat u uw energiebox in ontvangst kunt nemen!

Meer informatie
Voor meer informatie over de energiemarkt of het maatwerkadvies kunt u contact opnemen met Ted van Bergen van de gemeente Best, via telefoonnummer (0499) 360 911.

logo duurzaamheid

---