Gemeente Oisterwijk

Militaire oefening in Oisterwijk

Van 17 t/m 21 mei 2010 vindt er binnen de gemeente Oisterwijk een militaire oefening plaats. De oefening is ter afsluiting van de Algemeen Militaire Opleiding van de Koninklijke Landmacht. Het grootste gedeelte van de oefenactiviteiten vindt plaats op het militair oefenterrein in Oirschot. De activiteiten die buiten het oefenterrein plaatsvinden zijn:

o Verplaatsing per militair voertuig van het militair oefenterrein naar het voormalig militair complex aan de Oirschotse baan in Oisterwijk;
o Verplaatsing te voet van het voormalig militair complex aan de Oirschotse baan in Oisterwijk naar het militair oefenterrein met onderweg een wateroversteek over het Wilhelminakanaal.

Aan de oefening nemen 70 personen deel en wordt logistiek ondersteund door 6 militaire wielvoertuigen. Er wordt geen gebruik gemaakt van oefenmunitie.

Informatie

Als u vragen heeft over deze oefening dan kunt u contact opnemen met mevrouw Schalk, afdeling Communicatie en Externe Betrekkingen van het Regionaal Militair Commando Zuid in Vught (Ministerie van Defensie). Zij is bereikbaar via telefoonnummer (073) 688 16 99.