Stadstoezicht Amsterdam gaat gezond tijdens Kanker Preventie Week

11/05/2010 13:28

Wereld Kanker Onderzoek Fonds

STADSTOEZICHT AMSTERDAM GAAT GEZOND TIJDENS KANKER PREVENTIE WEEK

In het kader van de Kanker Preventie Week van 17 tot en met 23 mei gaan het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en de Dienst Stadstoezicht van de Gemeente Amsterdam een bijzondere samenwerking aan. Gedurende deze week wordt het belang van een gezonde voeding onder de aandacht gebracht van de medewerkers van Stadstoezicht Amsterdam. Het doel van de Kanker Preventie Week is mensen bewust te maken van het feit dat een gezond voedingspatroon, actieve leefstijl en gezond gewicht het risico op kanker met een derde kunnen verlagen.

In het bedrijfsrestaurant van Stadstoezicht Amsterdam wordt het ongezonde voedsel, zoals gefrituurde snacks, vervangen door een gezond alternatief. Alle 500 medewerkers krijgen vers fruit in de vorm van 40 fruitmanden. Ook biedt het restaurant een dagelijks wisselend gezond gerecht aan op basis van een recept van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Diverse promotiematerialen benadrukken het belang van een gezonde voeding en leefstijl.

Nadia Ameyah, Operationeel Manager van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds: "We zijn verheugd een positieve bewustwordingscampagne op het gebied van gezonde voeding en leefstijl op te zetten voor de medewerkers van Stadstoezicht van de Gemeente Amsterdam. Het is belangrijk om onze boodschap, dat mensen zelf keuzes kunnen maken om de kans op kanker te verkleinen, zo breed mogelijk te verspreiden. De samenwerking met Stadstoezicht Amsterdam past binnen onze strategie om onder andere de overheid en het bedrijfsleven te betrekken bij onze voorlichtingsprogramma's."

Onno van der Rijst, directeur Bedrijfsvoering en opdrachtgever van het project 'Stadstoezicht Gezond': "Wij willen onze medewerkers bewust maken van het feit dat een gezond voedingspatroon en voldoende beweging hun eigen welzijn bevorderen. Graag maken we budget vrij voor gezonde en biologische voeding in ons bedrijfsrestaurant. Ons doel is het creëren van een gezondere leefstijl met als resultaat gezondere medewerkers. Het werk van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds sluit hier op aan. Hopelijk leidt dit tot een toekomst met minder kanker."

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds organiseert jaarlijks de Kanker Preventie Week met als doel aandacht te vestigen op het feit dat mensen zelf keuzes kunnen maken op het gebied van voeding, beweging en gewicht, die het risico op kanker met een derde kunnen verlagen. Alle aanbevelingen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds zijn gebaseerd op wetenschappelijk bewijs.





http://www.wcrf.nl