Gemeente Rheden

Maandag 17 mei inloopbijeenkomst ontwerpbestemmingsplan Rhederhof

Vanaf 6 mei ligt het ontwerpbestemmingsplan Rhederhof voor zes weken ter inzage op het gemeentehuis in De Steeg. Op maandag 17 mei organiseert de gemeente Rheden in Hotel de Roskam een inloopbijeenkomst over de plannen. Van 19.30 tot 21.00 uur is iedereen welkom.

Het ontwerpbestemmingsplan Rhederhof maakt de bouw van 57 woningen mogelijk op het terrein van het voormalig bejaardenhuis Rhederhof aan de Snippendaalseweg in Rheden. Het College van de gemeente Rheden oordeelt positief over het ontwerp van de woningen en de zorgvuldige inpassing in het landschap. Als de woningen worden gebouwd, wordt het voormalige bejaardenhuis gesloopt.

Het ontwerpbestemmingsplan bevat naast het bouwplan voor 57 woningen ook een actualisering van het bestemmingsplan voor de panden en gronden op het oostelijke deel van het terrein. Deze behoren bij de Arnhemsestraatweg 54 t/m 58 in Rheden.

Inloopbijeenkomst 17 mei

Op maandag 17 mei a.s. organiseert de gemeente Rheden in Hotel de Roskam een inloopbijeenkomst over het ontwerpbestemmingsplan Rhederhof. Van 19.30 tot 21.00 uur is iedereen welkom. Er is informatie beschikbaar over de inhoud van het plan en de procedure. Naast medewerkers van de gemeente, zijn ook Portaal Vastgoed Ontwikkeling en Kuiper Vastgoed Arnhem B.V. als ontwikkelaars van het plan Rhederhof aanwezig.

De plannen voor het renoveren van het landhuis, dat recentelijk werd gekozen tot 'Mooiste pand van Nederland', zijn geen onderwerp van deze inloopbijeenkomst.

Procedure

Het ontwerpbestemmingsplan Rhederhof ligt vanaf 6 mei voor zes weken ter inzage. Binnen deze termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij het College, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze gedurende die periode moet een afspraak worden gemaakt. Hiervoor kunt u contact opnemen met de heer Paul Zweers van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer (026) 49 76 441.