Gemeente Best

Militaire oefening

11-05-2010

Ter afsluiting van de Algemene Militaire Opleiding van de Koninklijke Landmacht vindt een oefening plaats van 17 tot en met 21 mei 2010. Het merendeel van de activiteiten vindt plaats op militair oefenterrein in Oirschot. Er vinden echter ook activiteiten buiten dit oefenterrein plaats op locaties in en om Oirschot en Best. U hoeft dus niet te schrikken wanneer u in deze periode in de omgeving militairen ziet.

Waar vinden de activiteiten plaats?
Naast de activiteiten op het militair oefenterrein in Oirschot zullen de militairen zich per fiets verplaatsen rondom Best, per voertuig verplaatsen van het militair oefenterrein naar het voormalig militair complex aan de Oirschotsebaan en zullen ze zich te voet verplaatsen van het voormalig militair complex aan de Oirschotsebaan naar het militair oefenterrein met onderweg een wateroversteek over het Wilhelmina kanaal.

Aan deze oefening nemen 70 personen deel en de oefening wordt logistiek ondersteund door zes militaire wielvoertuigen. Er wordt geen gebruik gemaakt van oefenmunitie. De oefenende troepen staan onder leiding van de Commandant School Zuid uit Oirschot.

---