Gemeente Stede Broec

Herstraten en verbreden Boerhaavestraat

12-05-2010 Op maandag 17 mei 2010 start het herstraten van de Boerhaavestraat in Bovenkarspel. De werkzaamheden zullen ongeveer twee maanden duren.
Vorig jaar is in deze straat de riolering aangepakt. De grond heeft voldoende tijd gehad om in te klinken zodat er nu opnieuw herstraat kan worden.

Bij het herstraten wordt de Boerhaavestraat gelijk verbreed. Vorig jaar hebben wij al gemeld dat dit een van de straten is waar hulpdiensten zoals brandweer, ambulance en politie nauwelijks doorheen kunnen rijden. Om te zorgen voor een goede bereikbaarheid van deze straat wordt de stoep iets smaller en de rijbaan dus iets breder.

Er wordt gewerkt in fasen, van kruispunt tot kruispunt, te beginnen bij het kruispunt Dr. Flemingstraat opschuivend richting de La Reinelaan. Als laatste wordt het gedeelte vanaf de Dr. Flemingstraat naar de t-splitsing Prins Willem Alexanderlaan herstraat. Tijdens de werkzaamheden is de hele Boerhaavestraat gestremd. Na iedere fase (± 2 weken) wordt het gedeelte wat herstraat is weer opengesteld voor gebruik. De werkzaamheden zullen ongeveer tot 22 juli 2010 duren. 12-05-2010