Gemeente Laarbeek


Woonwensen- en woningbehoeftenonderzoek laarbeek

Uw medewerking is noodzakelijk om de juiste woningen te bouwen voor de juiste doelgroepen!

De gemeente Laarbeek en Woningstichting Laarbeek hebben samen besloten een woonwensen- en woningbehoeftenonderzoek uit te laten voeren in de gemeente Laarbeek.
Voor dit onderzoek wordt de firma VWEadvies uit Arnhem ingeschakeld. Deze firma werkt samen met JES Marketing Onderzoek, eveneens uit Arnhem.

Vanaf maandag 17 mei a.s. t/m vrijdag 4 juni a.s. worden er 3.500 inwoners van Laarbeek telefonisch benaderd. Deze personen worden aselect gekozen uit de telefoongids. Daarbij wordt rekening gehouden met de omvang van de verschillende kernen.
Gevraagd wordt o.a. of zij de komende jaren verhuisplannen hebben, in een koop- of huurwoning wonen en wat hun toekomstige woonwensen zijn.

De uitkomsten van de enquête worden gewogen, geanalyseerd en vertaald naar de betekenis voor het woningbouwprogramma en de bestaande woningvoorraad. Op deze wijze hopen wij kwantitatief voldoende en kwalitatief goede woningen met een lange levensduur te bouwen voor onze doelgroepen, welke goed aansluiten bij de bestaande en de toekomstige vraag. De onderzoeken zullen dan ook als onderlegger dienen voor het opstellen van een nieuwe Woonvisie en het maken van prestatieafspraken tussen Woningstichting Laarbeek en de gemeente Laarbeek.

Wij hopen op uw medewerking in deze en danken u alvast bij voorbaat voor uw nuttige bijdrage aan het te actualiseren woningbouwbeleid voor Laarbeek.