Deelgemeente Charlois Rotterdam

Heulweg afgesloten

In verband met de bouw van een geluidsscherm wordt vanaf 17 mei de tunnel in de Heulweg afgesloten voor autoverkeer. De werkzaamheden starten dagelijks rond 9.30 uur en eindigen omstreeks 18.30 uur. In principe is de Heulweg na werktijden en in het weekeinde open. Naar verwachting duren deze werkzaamheden tot 19 juli, waarna de tunnel weer open is voor alle verkeer. Vanaf de start van de werkzaamheden geldt in de tunnel een hoogtebeperking van 3.30 meter.

Omleidingsroute

Verkeer vanuit Barendrecht en Albrandswaard wordt omgeleid via de Carnisser Baan, de Vrijenburgweg en de Charloisse Lagedijk. Verkeer ten noorden van de tunnel (Charloisse Lagedijk) wordt omgeleid via een extra ontsluiting naar de Zuiderparkweg en kan daar via de Driemanssteeweg/Groene Kruisweg of de Slinge de gewenste route vervolgen.

Fietsers en voetgangers kunnen via een beveiligde route van de tunnel gebruik blijven maken. Na de uitvoering van de werkzaamheden blijft de hoogtebeperking van 3.30 meter gelden voor het autoverkeer.

Woningen en bedrijven bereikbaar

De woningen en bedrijven aan de Heulweg, Smitshoekseweg, Charloisse Lagedijk en Smitshoek-Noordzijde blijven bereikbaar vanaf de Charloisse Lagedijk. Voor het autoverkeer wordt vanaf beide zijden van de tunnel een omleidingsroute met borden aangegeven. Er komt een tijdelijke extra ontsluiting vanaf de Charloisse Lagedijk naar de Zuiderparkweg. Deze is alleen open op de tijden dat de Heulweg is afgesloten.

Meer informatie

Voor actuele informatie over werkzaamheden en de te verwachten hinder kunt u bellen naar de gratis Landelijke Informatielijn 0800-8002.