NEN


International Organization for Standardization

woensdag 12 mei 2010, 14:43

Van 17 tot 21 mei is NEN gastheer van de 10e ISO/TC 229 Nanotechnologies werkbijeenkomst. De bijeenkomst wordt geopend door Renée Bergkamp, directeur-generaal Ondernemen en Innovatie van het Ministerie van Economische Zaken. De pers is van harte uitgenodigd voor de openingsceremonie op 17 mei van 9.00 - 10.00 uur.

ISO/TC 229 is opgericht in 2005 en heeft momenteel 44 leden (33 deelnemende landen en 11 observerende landen). Het voorzitterschap en secretariaat ligt in handen van de British Standards Institution. Tijdens de werkbijeenkomst in Maastricht buigen ca. 200 internationale experts uit 23 landen zich over verschillende aspecten van nanotechnologie: terminologie en nomenclature, basismetrologie en karakterisering, risico- en milieuonderwerpen en materiaalspecificatie. De normen moeten bijdragen aan een efficiënte, effectieve en veilige ontwikkeling van wereld- en lokale markten voor nanotechnologieproducten. Daarnaast moeten zij mede bijdragen aan de ontwikkeling van geschikte instrumenten voor de evaluatie van eventuele risico's en de bescherming van gezondheid en het milieu.

De rol van NEN
Nanotechnologie is een speerpunt in het beleid van de Nederlandse overheid, en van andere overheden over de hele wereld. Het wordt gezien als dé technologie van de toekomst. De Nederlandse inbreng in internationale normalisatie verloopt via de normcommissie Nanotechnologie van NEN. Deze commissie heeft leden uit de industrie, NGO's, de academische wereld en van diverse overheidsinstanties. Samen vertegenwoordigen de commissieleden de Nederlandse markt. Nederland is vanaf het begin actief betrokken bij de internationale normalisatie voor nanotechnologie.

Contactinformatie voor de pers
Locatie: Crowne Plaza Maastricht, Ruiterij 1, 6221 EW Maastricht Contactpersoon: dr. ir. Germ Visser, voorzitter NEN commissie Nanotechnologie
Mobiel: 06 2241 7973
Aanmelden: Paulien van Rheeden-Wijtvliet, Event Manager NEN E-mail: pauline.vanrheeden@nen.nl

Achtergrondinformatie
Nederlands Normalisatie Instituut www.nen.nl
ISO/TC 229 Nanotechnologies
http://www.iso.org/iso/iso_technical_committee?commid=381983