Gemeente Sint-Oedenrode


Laatste wijziging op: 12 mei 2010

Persbericht: Plaatsen van twee kunstbruggen

Aanstaande maandag 17 mei worden twee kunstbruggen, ontworpen door Floris Alkemade en uitgevoerd door Groot Kemmer, geplaatst op twee locaties. Rond 8:30 wordt gestart met het plaatsen van de eerste brug, deze komt te liggen naast het parkeerterrein van de Ahrend en steekt daar de Dommel over. Direct na de middag wordt de tweede brug geplaatst. Deze brug komt op exact dezelfde plek te liggen als de oorspronkelijke sluisbrug: in het verlengde van de Passtraat, richting Corridor.

Kunstproject

De twee kunstbruggen zijn onderdeel van het kunstproject Slotjes van Sint-Oedenrode 7 waarvan 3. Dit
kunstproject is het meest ambitieuze project uit het plan dat betrekking heeft op de slotjes van Sint-Oedenrode die hun glorieuze jaren kenden.

De Kunststichting Sint-Oedenrode is in het leven geroepen om een kunstbeleid voor de gemeente Sint-Oedenrode handen en voeten te geven. De kunststichting Sint-Oedenrode heeft samen met Stichting Kunst Openbare Ruimte (SKOR), landschapsarchitect Paul Roncken opdracht gegeven een raamwerk te ontwikkelen dat samenhang moet brengen binnen het gegeven van deze kunstprojecten.

Subsidie en sponsoring

De kunststichting ontvangt een structurele subsidie van de gemeente Sint-Oedenrode en krijgt een bijdrage van
Stichting Kunst en Openbare Ruimte(SKOR). Deze bijdrage bestaat uit een inhoudelijke trajectbegeleiding met
daarnaast een fi nanciële ondersteuning. Innovatieplatform Duurzame Meierij samen met Stimulus zorgen voor de financiering van de uitvoering van het project. Ook de plaatselijke Rabobank heeft een bedrag beschikbaar gesteld.

Burgemeester Wernerplein 1 5492 GD Sint-Oedenrode tel: 0413-481911 e-mail: info@sint-oedenrode.nl