Nederlander is trouw aan zijn oude, dure koelkast

17/05/2010 10:00

Liebherr

Nederlander is trouw aan zijn oude, dure koelkast.

Uithoorn, 17 mei 2010 - Uit onderzoek onder ruim 1.300 Nederlandse huishoudens blijkt dat de koel- of vrieskast gemiddeld 15 jaar oud is. Bij vervanging kan een huishouden al snel Euro 100 per jaar besparen.

We besparen steeds meer op onze energiekosten met betere isolatie, wassen op 30 gradenC en gebruiken spaar- of LED lampen. De gemiddelde Nederlander is zich echter nauwelijks bewust van het energieverbruik van apparatuur in huis. Zo zijn koel- en vrieskasten goed voor gemiddeld zeventien procent van het huishoudelijk stroomverbruik. Koel- en/of vriesapparatuur wordt pas vervangen op het moment dat deze stuk gaat of te klein is. Bij een verhuizing of nieuwe keuken wordt de oude apparatuur vaak overgezet.

47% van de Nederlandse huishoudens heeft een koel- en/of vrieskast die meer dan 15 jaar oud is en 27% van de huishoudens geniet al minimaal 20 jaar van dezelfde koel- of vrieskast. Een huishouden met een apparaat ouder dan 15 jaar kan Euro 130 per jaar besparen. Huishoudens met een apparaat ouder dan 20 jaar besparen gemiddeld Euro 150 per jaar. 10% van alle huishoudens heeft in de keuken of garage een echte klassieker staan. Vervanging bespaart hier Euro 175 per jaar.

Het onderzoek werd geïnitieerd door koel- en vriesapparaten fabrikant Liebherr. De 1300 respondenten werden ondervraagd in de maanden april en mei.

Over Liebherr:

Het familiebedrijf Liebherr werd in 1949 door Hans Liebherr opgericht. Liebherr is niet alleen één van 's werelds toonaangevende fabrikanten van bouwmachines maar ook een erkend leverancier van technische, innovatieve producten en diensten in verschillende branches. Over de jaren is het familiebedrijf uitgegroeid tot een groep waar 32.600 mensen verdeeld over alle continenten en meer dan 100 bedrijven werken. Liebherr is ook specialist voor koelen en vriezen en produceert de meest hoogwaardige koel- en vriesapparaten met alle voordelen van de modernste koeltechnieken. 's Werelds grootste en meest innovatieve assortiment koel- en vriesapparaten omvat ruim 330 verschillende modellen die gekenmerkt worden door een zeer laag energieverbruik.





http://www.koelen.nl