Politie Drenthe

Maandag 17 mei 2010

Provincie Drenthe, 17-05-2010

Gewonden in het verkeer

NIEUW AMSTERDAM Bij een aanrijding op de Vaart NZ in Nieuw Amsterdam raakte zondagmiddag een 18-jarige inwoner van die plaats licht gewond. De jongeman zat als passagier in een auto die werd bestuurd door een 18-jarige inwoner van Veenoord. Waarschijnlijk is deze auto in een bocht gedeeltelijk op de andere weghelft gekomen waardoor er een aanrijding ontstond met een tegemoetkomende auto. Deze werd bestuurd door een 36 jarige inwoner van het Duitse Twist. De gewonde werd ter plaatse door een huisarts behandeld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bestuurder voor het onvoldoende rechts houden.

ZUIDWOLDE Bij een aanrijding op de kruising van de N-48 met de Steenbergerweg bij Zuidwolde raakten zondagavond drie personen gewond. Een 33-jarige automobilist uit Hoogeveen verleende vanaf de Steenbergerweg geen voorrang aan een 27-jarige plaatsgenoot die over de N-48 reed, Door de aanrijding die hierdoor volgde raakten de 27-jarige bestuurder en zijn twee passagiers, een 31-jarige man uit Hoogeveen en een 30-jarige man uit Amsterdam, gewond. Ze zijn voor onderzoek en behandeling per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De man die de aanrijding veroorzaakte bleef ongedeerd.

ANLOO Op de N-34 ter hoogte van Anloo botsten zondagmorgen twee autos op elkaar. Een 38-jarige automobiliste uit Dordrecht keerde ter hoogte van de parkeerplaats Koebroeken. Een achter haar rijdende 47-jarige automobilist uit Gieten kon haar niet meer ontwijken waarna hij met zijn auto tegen de zijkant van de kerende auto botste. Door de aanrijding belandde deze man met zijn auto in de sloot. Hij en zijn bij hem in de auto zittende echtgenote bleven ongedeerd. Hun twee kinderen (leeftijden niet bekend) zijn voor de zekerheid voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen omdat ze klaagden over pijn door waarschijnlijk de gordels die ze droegen. Ook de bestuurster van de andere auto kwam met de schrik vrij. De politie maakt tegen de vrouw proces-verbaal op.

Rijden onder invloed

EMMEN Op de Wilhelminastraat in Emmen hield de politie zondagavond een 33-jarige vrouw uit die plaats aan voor het onder invloed van alcohol besturen van een auto. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag van 344 ugl. Ook bleek dat het rijbewijs van de vrouw sinds mei 2008 ongeldig was verklaard. Nadat ze een verklaring had afgelegd is de vrouw met een rijverbod van zes uur weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Autokraker overlopen

EMMEN Twee en mogelijk vier nog onbekende personen hebben zondagavond tegen 23.00 uur op een parkeerplaats aan de Ubbekingecamp in Emmen de ramen van twee autos ingeslagen, kennelijk met de bedoeling iets uit die autos te stelen. Een buurtbewoner hoorde glasgerinkel en zag twee personen bij geparkeerde autos staan. Ook andere getuigen zagen beide personen en later nog twee anderen. Van de autos waar de personen bij hebben gestaan waren ramen ingeslagen. Er wordt niets uit vermist. Volgens de getuigen gaat het bij drie van de vier verdachten om een blanke en twee licht getinte jongens. Alle drie droegen ze een baseball cap. De blanke jongen droeg een witte jas met een zwart opschrift op de rug. De beide andere jongens droegen donkere jassen. Van de vierde is weinig gezien.

Inbraak kantine

ZUIDWOLDE Onbekenden hebben tussen zondagavond en maandagmorgen ingebroken in de voetbalkantine aan het Sportlaantje in Zuidwolde. Men kwam binnen door een ruit te forceren. Uit het gebouw zijn twee flatscreen tvs gestolen.

Rijbewijs ingevorderd

BEILEN De politie vorderde zondagmorgen het rijbewijs in van een 37-jarige automobilist uit Ouderkerk aan de Amstel. De man reed met een snelheid van 170 km per uur over de A-28. Dit werd vastgelegd vanuit de video surveillanceauto van de politie waarna de man ter hoogte van Beilen werd staande gehouden.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.