Academisch ziekenhuis Maastricht

Kunstwens voor zieke kinderen Publicatiedatum: 17-05-2010 Bron: SdC Auteur: SdC Datum: 17-05-2010

De kinderafdeling van het academisch ziekenhuis Maastricht gaat samenwerken met de stichting Kunstwens. Deze stichting biedt ernstig zieke kinderen de mogelijkheid om samen met een kunstenaar een uniek kunstwerk(je) te maken. De officiële aftrap van de samenwerking tussen azM en stichting Kunstwens vindt aanstaande woensdag, 19 mei, plaats.

De kunstwens werkt als volgt: De kinderen wordt gevraagd wat ze precies willen, en de stichting zoekt bij die individuele wens een passende kunstenaar. De kunstenaars, die bij de stichting Kunstwens zijn aangesloten, werken hier op vrijwillige basis aan mee. De Stichting maakt gebruik van ongeveer tachtig kunstenaars, die uit het hele land komen. Iedere kunstenaar is anders en heeft zijn eigen specialiteit.

Schildermiddagen Stichting Kunstwens organiseert ook zogenoemde schildermiddagen voor ernstig zieke kinderen die in het ziekenhuis verblijven. Het schilderen zorgt voor een moment van ontspanning. De kinderen genieten van alle kunstzinnige aandacht en zijn apetrots op hun eigen kunstwerkje.

Start Op woensdag 19 mei gaat de samenwerking tussen azM en stichting Kunstwens officieel van start met een feestelijke aftrap op het terras van nivo 4 van het Maastrichtse ziekenhuis. Een en ander begint om 14.00 uur. Na een muzikale intro zullen enkele kunstenaars zich voorstellen aan kinderen die in het azM zijn opgenomen. De kids gaan vervolgens al schilderend van start.

Kunstwens De stichting Kunstwens is ook actief in het VU Medisch Centrum Amsterdam en in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Voor meer informatie over de stichting zie www.kunstwens.nl