Politie Groningen

Maandag 17 mei 2010

Provincie Groningen, 17-05-2010

Door wheelies rijbewijs kwijt

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag bij het Zernikecomplex in Groningen het rijbewijs van twee motorrijders ingenomen. Politieagenten zagen beide motorrijders, een 22-jarige man uit Westeremden en een 24-jarige man uit Warffum, op de Friesestraatweg meerdere keren een wheelie maken. Beide bestuurders werden even later gecontroleerd. Na overleg met de officier van justitie werd besloten het rijbewijs van de motorrijders in te vorderen. Dit omdat zij met hun wheelies gevaar in het verkeer hebben veroorzaakt. De politie maakt proces-verbaal op. Beide mannen zijn aangemeld voor het ondergaan van een educatieve maatregel.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

VEENDAM De politie heeft zondagavond een 52-jarige man uit Veendam in zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. Hij wordt ervan verdacht dat hij zijn 50-jarige vriendin heeft mishandeld. De vrouw vluchtte na het geweld de woning uit en meldde zich bij de politie. De verdachte werd ingerekend en ingesloten in een cel. De vrouw heeft al aangifte gedaan. De Veendammer wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Twee lichtgewonden bij verkeersongeval

LUTJEGAST Bij een verkeersongeval op de kruising Eibersburen met de Stationsweg in Lutjegast zijn zondagavond twee licht gewonden gevallen. Een 29-jarige vrouw uit Lutjegast verleende op de kruising geen voorrang aan een 44-jarige automobilist uit Groningen. Door de aanrijding raakten een dochter van de Lutjegaster en de Stadjer licht gewond. Zij werden voor verdere medische behandeling naar hert ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt. De politie maakt proces-verbaal op.

Auto kwijt na verkeersovertredingen

SLOCHTEREN/ZUIDBROEK De politie heeft zondagavond in de Kerkstraat in Zuidbroek de auto van een 41-jarige dakloze man in beslag genomen. Politieagenten zagen de man op de autosnelweg A7 bij Slochteren met hoge snelheid rijden. Uiteindelijk reed hij bij Zuidbroek de snelweg af, waarna hij zijn auto even later in de Kerkstraat parkeerde. Daar werd de 41-jarige gecontroleerd. Al snel bleek dat de dakloze man geen geldig rijbewijs heeft, zijn auto niet verzekerd en gekeurd was. Na overleg met de officier van justitie werd besloten zijn auto in te nemen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal gemaakt.

Vrouw gewond door openslaande portier

GRONINGEN Een 19-jarige vrouw uit Groningen is zondagmiddag op de Nieuwe Boteringestraat in Groningen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 37-jarige automobilist uit Groningen opende de portierdeur, waarna de vrouw tegen het portier klapte. Zij kwam hierdoor ten val. Het slachtoffer werd met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Inbreker op heterdaad aangehouden

MENTERWOLDE - De politie heeft dankzij oplettende beveiligers zondagnacht een 66-jarige man uit Hoogezand aangehouden. Bedrijfsbeveiligers zagen dat twee mannen in containers op een bedrijventerrein aan de Daalweg in Muntendam hadden ingebroken. Zij alarmeerden hierop de politie. Beide mannen gingen er na de inbraak vandoor. Politieagenten konden na een korte zoektocht één van de inbrekers aanhouden. De verdachten hadden al gereedschap en een rol kabels klaargelegd. De Hoogezandster werd voor nader onderzoek ingesloten. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de andere dader.

Jongen aangehouden na steekincident

GRONINGEN - De politie heeft zondagnacht een 17-jarige Stadjer na een steekincident aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht dat hij in een woning aan de Beukenlaan in Groningen zijn 37-jarige stiefvader, ook uit Groningen, met een mes heeft bedreigd en gestoken. In de hal van de woning troffen gewaarschuwde agenten de verdachte aan met een mes in zijn hand. De dienders moesten peperspray gebruiken om de verdachte onder controle te krijgen. Hij werd ingerekend en voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat. Het slachtoffer kwam er met lichte verwondingen vanaf. Hij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. Het mes werd in beslag genomen. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding is geweest voor het incident.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag op diverse plaatsen op snelheid.


- Menterwolde, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 375, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 133 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Eemsmond, Provincialeweg N363:aantal geregistreerde voertuigen: 283, aantal overtredingen: 54, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Noordwolde, Rijksweg N46:aantal geregistreerde voertuigen: 1358, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 128 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Ten Post, Provincialeweg N360:aantal geregistreerde voertuigen: 340, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 147 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Oosternieland, Rijksweg N46:aantal geregistreerde voertuigen: 300, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.