Gemeente Nuenen

reader

Koninklijke onderscheiding voor voetbaltrainer Jan Elbers bij zijn afscheid

Zaterdagmiddag 15 mei jl. ontving scheidend trainer/coach Jan Elbers, uit handen van burgemeester mr. W.R. Ligtvoet, een koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens zijn afscheidsevenement georganiseerd door de voetbalverenigingen RKSV Nuenen en RKGSV Gerwen uur.Â

Jan Elbers is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Â

Jan Elbers (77)

Vanaf 1970 tot heden, dus al 40 jaar, is decorandus Jan Elbers als voetbaltrainer/coach actief voor de Nuenense en Gerwense voetbaljeugd. Van 1970 tot 2003 was hij jeugdtrainer en jeugdleider van de voetbalvereniging RKSV Nuenen. Decorandus trainde voornamelijk selectieteams. Onder de leiding van Jan Elbers zijn al meerdere spelers naar betaalde voetbalclubs vertrokken. Tevens was hij initiator en organisator van diverse jeugdkampen. Vaak werd met zijn team deelgenomen aan een jeugdkamp in Zuid-Nederland waarbij hij verantwoordelijk was voor zijn team. Naast zijn team trainde hij ook nog lange tijd de jeugdkeepers van RKSV Nuenen. Bij de opening van het nieuwe sportpark Oude Landen verleende hij nog hand- en spandiensten.

De afgelopen 10 jaar, vanaf 1999 tot heden is hij jeugdtrainer en âleider van de voetbalvereniging RKGSV Gerwen. Decorandus wordt gezien als de stuwende kracht. In 2007 is hij een van de initiators geweest bij de realisatie van het zogenaamde -sport en spel- voor kinderen vanaf vier jaar. In 2008 heeft Jan Elbers een trainingsmethode voor de trainers ontwikkeld. Hiermee kan de voetbalvereniging ook in de toekomst vooruit.

Â
De heer Jan Elbers ontving het lintje bij de bijzondere gelegenheid van zijn afscheidsevenement, georganiseerd vanwege zijn 40-jarig trainingsjubileum en zijn afscheid.