Gemeente Tiel


Vrij baan voor werkzaamheden Voor de Kijkuit

De geplande werkzaamheden aan Voor de Kijkuit kunnen maandag van start gaan. Vandaag heeft Provincie Gelderland toestemming gegeven voor de werkzaamheden aan het riool onder Voor de Kijkuit. Deze toestemming was nodig voor de sanering van de grond. Tegelijkertijd heeft de Voorzieningenrechter uitspraak gedaan naar aanleiding van het verzoek van een ondernemer om de werkzaamheden op te schorten totdat er op zijn bezwaar zou zijn beslist. De rechter heeft dit verzoek afgewezen.

De werkzaamheden aan de Voor de Kijkuit starten maandag met het verwijderen van de verharding. Vanaf maandagochtend is Voor de Kijkuit afgesloten voor alle autoverkeer. Als eerste wordt de omleidingsroute ingesteld. In nauw overleg met de hulpdiensten is besloten dezelfde route aan te houden als vorig jaar. Om de hinder te verzachten worden de volgende verkeersmaatregelen ingesteld:

* Op de Lingedijk komt een snelheidsbeperking tot 30km/h. De snelheid wordt afgedwongen door het plaatsen van goed verlichte obstakels.
* De J.D. van Leeuwenstraat wordt éénrichtingverkeer; vanaf de Kijkuit richting de Lingedijk.

* Het gedeelte Voor de Kijkuit, tussen de Stationsstraat en de Konijnenwal, wordt gesloten voor autoverkeer. De hulpdiensten en vrachtverkeer met bestemming firma Oostendorp of Walstede krijgen een ontheffing.

De bedoeling is dat de werkzaamheden voor de bouwvakantie afgerond zijn.