Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht, 17-05-2010

Laffe oplichting, getuigen gezocht

NIEUWEGEIN Op zondagavond 16 mei werd een hoogbejaarde vrouw het slachtoffer van twee vrouwelijke oplichtsters.

Rond 21.10 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw het slachtoffer was geworden van een bekende babbeltruc. Agenten gingen naar de Havik, naar de woning van het 89-jarige slachtoffer. Zij verklaarde dat rond 18.15 uur twee vrouwen bij haar woning hadden aangebeld. Zij hadden een bos bloemen voor haar en kwamen met een mooi verhaal haar woning binnen. Na een praatje verlieten zij de woning.

Korte tijd later werd de Nieuwegeinse gebeld. Zij kreeg een vrouw aan de lijn die meldde dat haar bankpas was gevonden, maar dat zij voor de aanvraag van een nieuwe pas haar pincode nodig had. Het slachtoffer keek in haar tas, zag dat haar pas inderdaad was verdwenen en gaf haar pincode.

Zij had er echter geen goed gevoel bij en schakelde een familielid in. Bij contact met de bank bleek er al meer dan duizend euro met de gestolen pas te zijn opgenomen.

Signalementen


1) Blanke vrouw, ± 1.60 meter, 20-25 jaar, normaal postuur, donkerblond/lichtbruin lang springend haar en lang gezicht. Zij droeg donkere kleding en sprak Nederlands met een buitenlands accent;


2) Lichtgetinte vrouw, ± 1.80 meter, 20-25 jaar, slank postuur, halflang zwart krullend haar en rond gezicht. Zij droeg donkere kleding en sprak eveneens Nederlands met een buitenlands accent.

Het slachtoffer had de twee verdachten een dag eerder, op zaterdagochtend rond 10.30 uur, al op de Havik in de buurt van haar woning zien staan.

Aan getuigen die de verdachten op zondagavond tussen 18.00 uur en 19.00 uur of op zaterdagochtend rond 10.30 uur op of in de omgeving van de Havik hebben gezien of aan hen die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844. Zij kunnen met name zijn opgevallen omdat zij een bos bloemen bij zich hadden.

Fietser onder invloed

IJSSELSTEIN Een fietser botste op zondagavond 16 mei tegen een auto. Hij bleek een behoorlijke slok te veel op te hebben.

Een 56-jarige automobilist uit Utrecht stond rond 23.20 uur stil voor de kruising van de Jan van der Heijdenweg met de Beneluxweg. Over de Beneluxweg reed een 41-jarige fietser uit IJsselstein. Doordat de fietser er een nogal slingerende rijstijl op nahield, fietste hij tegen de stilstaande auto aan. De politie werd gewaarschuwd en beide partijen moesten een blaastest afleggen. De automobilist bleek niet te hebben gedronken, maar de fietser had een aardige slok op. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse blies de IJsselsteiner 945 ug/l, meer dan vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van elf uur.

Te hard

NIEUWEGEIN Een automobilist reed op zondagmiddag 16 mei meer dan 50 km/u te hard en raakte zijn rijbewijs kwijt.

Rond 17.50 uur surveilleerden agenten in een onopvallende videoauto op de Rijksweg A2. Zij zagen dat een automobilist met de nodige haast ter hoogte van Nieuwegein reed. Zij klokten hem op 154 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De automobilist, een 29-jarige Garnwerder, werd aan de kant gezet. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.