Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 17-05-2010

Vechtpartij bij voetbalwedstrijd

MAARSSEN Een voetbalwedstrijd tussen twee elftallen werd op zondag 16 mei niet geheel op een sportieve manier uitgevochten.

Rond 15.10 uur kreeg de politie de melding dat bij een voetbalvereniging in Maarssen twee voetbalelftallen met elkaar op de vuist waren gegaan. Ter plaatse bleek de rust al te zijn teruggekeerd. Bij de wedstrijd was een opstootje ontstaan naar aanleiding van een overtreding. Een 15-jarige speler uit De Bilt liep op de schermutseling af en kreeg van een tegenstander een klap in zijn gezicht en vervolgens van een andere tegenstander een vuistslag op zijn neus. Het slachtoffer werd opgevangen door zijn ouders. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat zijn neus was gebroken.

Agenten hielden ter plaatse één van de verdachten, een 27-jarige man uit Maarssen, aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en is daar verhoord. Het slachtoffer deed aangifte van de mishandeling. De politie zet het onderzoek voort.

Te snel over de A2

MAARSSEN/NIEUWERSLUIS Drie automobilisten reden op zondag 16 mei of in de nacht van zondag op maandag 17 mei te hard.

Op zondagochtend rond 09.55 uur werd een agent in een onopvallend videovoertuig op de Rijksweg A2 ingehaald door een hard rijdende automobilist. De agent ging achter hem aan en klokte de automobilist, een 22-jarige man uit Nieuwegein, ter hoogte van Maarssen op (al gecorrigeerd) 142 km/u, terwijl het maximum 90 km/u is. De Nieuwegeiner raakte zijn rijbewijs kwijt en kreeg een proces-verbaal.

Een 25-jarige Parijsenaar hield zich op zondag rond 23.45 uur op de A2 ter hoogte van Maarssen niet aan de maximumsnelheid. Hij reed 37 km/u te hard en werd aan de kant gezet. Nadat de Fransman een boete van 336 euro had betaald, mocht hij zijn reis met een legale snelheid vervolgen.

In de nacht van zondag op maandag werd een automobilist rond 04.10 uur op de A2 ter hoogte van Loenen betrapt op een snelheid van 159 km/u. Gezien de overschrijding met 69 km/u moest hij zijn rijbewijs inleveren en ook hij kreeg een proces-verbaal.

Automobilist gewond

MAARSSEN Een automobilist raakte op zondagavond 16 mei gewond bij een aanrijding tussen twee autos.

Rond 22.55 uur reed een 20-jarige automobilist uit Maarssen over de Floraweg. Vanaf Boomstede reed een 19-jarige automobilist uit Utrecht de Floraweg op, maar hij zag de Maarssenaar niet aankomen, met een aanrijding tot gevolg. De Utrechter liep nekletsel op en werd per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. De Maarssenaar werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.