Succes voor Russell Investments dankzij awards voor beleggingsfondsen

17/05/2010 10:35

Forman Investor Relations

LONDON, 17 MEI 2010 - Russell Investments kondigt met genoegen aan dat ze dertien prijzen in ontvangst mochten nemen tijdens de Lipper Fund Awards 2010. Deze prijzen zijn een bekroning voor fondsen, hedgefondsen en vermogensbeheerders die op hun terrein uitblonken en die consequent een sterk risicogewogen rendement leveren in vergelijking met hun sectorgenoten.

Dit jaar werden de navolgende fondsen van Russell Investments beloond dankzij sterke prestaties:


- RIC II Global Bond Euro Hedged - Europe


- RIC II Global Bond Euro Hedged - Germany


- Equity - Gulf


- RIC Emerging Markets - Gulf


- RIC Japan - Gulf


- RIC Japan equity - Netherlands


- RIC II Global Bond Euro Hedged - Netherlands


- RIC US Small Cap Equity - Netherlands


- RIC II Global Bond Euro Hedged - Nordics


- RIC US Small Cap Equity - Nordics


- RIC Japan Equity - Spain


- RIC US Small Cap Equity - Switzerland


- Russell Emerging Markets Fund - United States

Deze awards zijn een voortzetting van het succes van Russell tijdens de Lipper Funds Awards 2009 toen de fondsbeheerder eveneens een brede spreiding van onderscheidingen kreeg binnen alle activaklassen en regio's.

Naast deze recente awards ontving Russell ook de prijs van 'Multi-manager van het jaar' bij zowel de 2010 UK Professional Pension Awards, als de Global Pensions 2010 Awards.

Christophe Caspar, CIO Multi-Asset Strategies:"We zijn bijzonder trots op deze recente bekroningen, zowel op de Lipper Fund Awards 2010 als binnen het bredere universum van beleggingsfondsen. Ze benadrukken de sterke prestaties van een aantal van onze wereldwijde fondsen en ze zijn een bewijs van onze kracht als wereldwijd geïntegreerd bedrijf. Wat ons vooral genoegen doet, is het feit dat deze prijzen louter gebaseerd zijn op objectieve fondsprestaties. Het geeft onze betrokkenheid om onze klanten het allerbeste rendement te bieden extra glans. "

"En we zijn ook bijzonder blij met onze bekroning tot Multi Manager van het Jaar bij de Professional Pensions and Global Pensions Awards. Deze prijzen zijn een erkenning voor de vakkennis die we onze klanten bieden op het vlak van multi-manager oplossingen en voor onze sterke nadruk op dienstverlening aan de klant. Binnen deze moeilijke beleggingscategorie hebben we blijk gegeven van ons streven om voor onze klanten kwalitatief hoogstaande oplossingen op maat uit te werken. "

Over Russell Investments

Russell Investments werd opgericht in 1936 en is een aanbieder van wereldwijde financiële diensten aan institutionele beleggers, financieel adviseurs en particuliere beleggers in meer dan 40 landen. Door de jaren heen hebben de innovatieve oplossingen van Russell bijgedragen tot een groot aantal praktijken die zijn uitgegroeid tot standaard in de hedendaagse beleggingssector. Daardoor heeft Russell een reputatie opgebouwd als marktleider met een uitstekend serviceniveau.

Door een unieke combinatie van een breed gamma van onderling verbonden activiteiten levert Russell financiële producten, diensten en advies. Als pionier begon Russell in 1969 met zijn strategische adviesverlening op het vlak van pensioenfondsen. Op dit ogenblik doen heel wat gekende wereldwijde instellingen beroep op Russell voor beleggingsadvies. De vennootschap heeft een vermogen onder beheer van $179 miljard (op 31 maart 2010) dat verspreid is over zijn beleggingsfondsen, pensioenfondsen en institutionele fondsen en geniet erkenning voor zijn grondige analyse en de selectie van kwalitatief hoogstaande beheerders. Russell biedt een uitgebreid assortiment van implementatiediensten die institutionele klanten helpen bij het maximaal benutten van hun vermogen. De Russell indices berekenen dagelijks meer dan 50.000 benchmarks voor 65 landen en meer dan 10.000 effecten.

Het hoofdkantoor van Russell is gevestigd in Tacoma, Washington, USA. Daarnaast heeft Russell ook kantoren in Amsterdam, Auckland, Chicago, Johannesburg, Londen, Melbourne, New York, Parijs, San Francisco, Seoul, Singapore, Sydney, Tokio en Toronto. Voor meer informatie over de manier waarop Russell mensen helpt om hun financiële zekerheid te verbeteren, ga naar www.russell.com