Gemeente Noordwijkerhout


Gemeente Noordwijkerhout bundelt krachten met regiogemeenten in aanpak klimaatverandering

Noordwijkerhout is samen met de Milieudienst West-Holland en veertien regiogemeenten gestart met een campagne om energiebesparende maatregelen in huis te stimuleren. Het Energieservicepunt is in het leven geroepen om huisbezitters - via de speciaal ontwikkelde website www.energieservicepunt.nl - te informeren over én vooral praktische hulp te bieden bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen.

Een kijkje op deze website maakt meteen duidelijk welke eenvoudige en snelle stappen nodig zijn om een huis op een voordelige manier klaar te maken voor de toekomst. Bezoekers vinden hier alle kortingsacties en subsidieregelingen van het moment. Het Energieservicepunt wijst in het bijzonder op de subsidieregeling voor isolatieglas, met een korting van 35 euro per m2 geplaatst isolatieglas (tot 31 december 2010).

Toegang tot energiebesparende maatregelen

Alle kleine beetjes helpen bij het aanpakken van de klimaatverandering. Van het isoleren van een huis en het aanbrengen van tochtstrips tot de installatie van een hr-ketel, zonneboiler of zonnepanelen. Door in huis energiebesparende maatregelen te nemen, kunnen huisbezitters bovendien behoorlijk wat geld besparen. En hun wooncomfort verhogen.

Offerte bij betrouwbare en erkende bedrijven

Het Energieservicepunt verschaft mensen graag toegang tot alle (goed betaalbare) mogelijkheden om energiezuiniger te wonen. Voor sommige van die maatregelen zijn wel experts nodig. Zoals bij het installeren van een nieuwe hr-ketel en zonnepanelen, of bij het isoleren van de woning. Het Energieservicepunt helpt geïnteresseerden met een offerteaanvraag bij betrouwbare en erkende installatie- en isolatiebedrijven.

Initiatief van Energie voor de toekomst

Het Energieservicepunt is een initiatief van Energie voor de toekomst (www.energievoordetoekomst.nl), de klimaatcampagne van de Milieudienst West-Holland en de gemeenten uit de regio Holland Rijnland. Het doel van deze campagne is CO2-uitstoot verminderen door energiebesparing en duurzame energieproductie. Inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheid werken hierbij samen.