Gemeente Hilvarenbeek


Gorp en Roovert weer opengesteld

In april van 2009 heeft het college een verkeersbesluit genomen om Gorp en Roovert af te sluiten. Dit besluit wordt per direct ingetrokken. Gorp en Roovert wordt daarmee weer opengesteld voor gemotoriseerd verkeer.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart van dit jaar kent Hilvarenbeek een nieuw college van burgemeester en wethouders. Dit nieuwe college heeft zich in de vergadering van 11 mei 2010 gebogen over het verkeersbesluit van 28 april 2009.
Het college komt door een andere weging van de argumenten tot de openstelling van het natuurgebied. Het maatschappelijk en economisch belang dat de gemeente Hilvarenbeek heeft bij openstelling van het gebied weegt voor het nieuwe college zwaarder. Daarom heeft het college besloten om het verkeersbesluit van 28 april 2009 in te trekken en Gorp en Roovert weer open te stellen voor gemotoriseerd verkeer. Dit is tevens de nadrukkelijke wens van een meerderheid van de nieuwe gemeenteraad.
De gemeente is van plan op 17 mei 2010 de inrichtingsmaatregelen, die samenhangen met het verkeersbesluit van 28 april 2009, ongedaan te maken.
Â