Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer met gestolen bestelauto aangehouden

Publicatiedatum: 17-5-2010 11:37:10

ARNHEM - Op de Klarendalseweg in Arnhem heeft de politie zondagmiddag 16 mei een 28-jarige man uit die stad aangehouden wegens autodiefstal. De man werd op heterdaad aangehouden.

De eigenaar van de auto ontdekte dat zijn bestelauto even voor drie uur werd gestolen vanaf de Johan de Wittlaan en zette zelf de achtervolging in. Intussen was ook de politie gewaarschuwd. Op de Agnietenstraat zag een motoragent de bestelauto rijden met de eigenaar erachter. Na een achtervolging via de Akkerstraat, Koolstraat, Sonsbeeksingel en Hovenierstraat lukte het dankzij een andere getuige de wagen tot staan te brengen, waarna de bestuurder kon worden aangehouden. De Arnhemmer verzette zich tegen zijn arrestatie maar kon worden geboeid en overmeesterd. De Arnhemmer is ingesloten.
(053333)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man gewond bij bedrijfsongeval

Publicatiedatum: 17-5-2010 11:36:29

RHEDEN - Een 26-jarige Arnhemmer is in de vroege ochtenduren van maandag 17 mei gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in Rheden. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Het slachtoffer was rond kwart over drie bezig met takelwerkzaamheden in een bedrijfshal aan de Havelandseweg. Daarbij werd een turbine opgehesen. Vermoedelijk is een van de bevestigingsbanden losgeraakt, waarna een onderdeel van de turbine viel en gedeeltelijk op het slachtoffer terecht kwam. De gewonde Arnhemmer is per ambulance naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gebracht. De Arbeidsinspectie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. (053435)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer gewond bij ongeval

Publicatiedatum: 17-5-2010 11:35:34

ARNHEM - Een 32-jarige Arnhemmer is in de nacht van zondag 16 op maandag 17 mei gewond geraakt bij een ongeval op de Huissensestraat in zijn woonplaats. De politie heeft nog geen idee hoe het ongeval is gebeurd.

Het slachtoffer werd even na middernacht gewond op straat gevonden naast zijn bromfiets. De man bleek in eerste instantie niet aanspreekbaar. Nadat de Arnhemmer was bijgekomen kon hij niet vertellen wat er was gebeurd. Op basis van een eerste onderzoek vermoedt de politie dat de Arnhemmer zelf is gevallen tijdens het rijden en dat er geen andere partijen bij betrokken waren. Volgens de politie was er geen drank in het spel. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
(053426)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Arnhemmer tot twee keer toe aangehouden
Publicatiedatum: 17-5-2010 11:34:58

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft zondagavond 16 mei tot twee keer toe een 41-jarige man uit die stad aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. De man reed bovendien zonder rijbewijs.

Rond kwart voor acht die avond raakte de Arnhemmer op het Suikerland in de wijk Malburgen betrokken bij een botsing toen hij op zijn brommer reed. Omstanders grepen de man in de kraag en droegen hem aan de politie over. Bij een ademonderzoek bleek de Arnhemmer met een promillage van 1,8 te hebben gereden (drieënhalf keer zoveel als is toegestaan). Zijn rijbewijs bleek al eerder ongeldig te zijn verklaard. De Arnhemmer kreeg een rijverbod opgelegd. Later op de avond, omstreeks middernacht, zagen agenten de man weer rijden waarop hij wederom werd aangehouden. De Arnhemmer rook nog steeds naar alcohol maar weigerde dit keer mee te werken aan een ademonderzoek. Bovendien beledigde hij de agenten bij zijn tweede aanhouding.
(053381/ 053419)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---