Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 17-05-2010

Tilburger (46) aangehouden voor rijden onder invloed

ALPHEN: De politie heeft na een melding vannacht omstreeks 02.15 uur op de Baarleseweg een 46-jarige Tilburger aangehouden voor rijden onder invloed. De verdachte was in zijn auto, die midden op de rijbaan stond, in slaap gevallen. De Tilburger ontkent gereden te hebben.

De agenten kregen een melding dat op de Baarleseweg midden op de rijbaan een man voorover in de bestuurderstoel in een auto zou zitten. De dienders troffen de door de melder bedoelde auto aan en zagen dat de lichten aan stonden. De man in de auto reageerde niet. De agenten pakten de bestuurder aan zijn linkerschouder vast en probeerden hem door te schudden wakker te maken. Op dat moment liet de bestuurder het rempedaal los waardoor de auto langzaam vooruit reed. Een van de agenten opende het rechterportier en trok snel de handrem aan. De bestuurder kwam bij. Hij bleek veel te veel gedronken te hebben. Hij blies 815 ugl. De verdachte verklaarde dat een vriend van hem gereden had. Deze was na een woordenwisseling uitgestapt en weggegaan. Hij was daarna op de bestuurderstoel gaan zitten, had niet gereden en was vervolgens in slaap gevallen. De agenten hadden echter vastgesteld dat de versnellingspook D (drive) stond) en hij één voet op de rem had. De agenten maken vanwege alle feiten en omstandigheden proces-verbaal op voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Doorrijder zonder rijbewijs aangehouden na verkeersongeval

BREDA: Een motoragent van het Verkeershandhavingsteam heeft zondagavond omstreeks 20.30 uur op de Mauritstraat een 26-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van het doorrijden na een
verkeersongeval. Bovendien bleek de Bredanaar geen rijbewijs te hebben.

De verdachte kwam met zijn auto vanuit de Willemstraat. Hij kwam op de kruising met de Delpratsingel in aanrijding met een auto bestuurd door een 29-jarige Bredanaar. Deze automobilist kwam vanaf de Delpratsingel en wilde zijn weg rechtdoor richting Academiesingel vervolgen. De verdachte bracht na het verkeersongeval zijn auto niet tot stilstand maar reed door. Een motorrijder, die zag dat de 26-jarige verdachte nog door het rode licht reed heeft hem daarop aangehouden. De verdachte verklaarde dat hij niet de intentie had om door te rijden maar dat hij het te gevaarlijk vond om bij de kruising stil te blijven staan. Hij had al 40 rijlessen gehad, maar de theorie voor het rij examen lukte niet erg.

Bredanaar (33) rijdt zonder rijbewijs

BREDA: Zondagmiddag is omstreeks 17.20 uur op de Tongerenstraat een 33-jarige Bredanaar betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Agenten zagen dat de bestuurder van een auto geen gordel droeg. De bestuurder werd daarop aan de kant gezet. Hij had geen enkel ID-bewijs bij zich. Daarop zijn de agenten met de man, een 33-jarige Bredanaar, naar het huisadres gereden. Daar kon hij wel zijn paspoort tonen. Een rijbewijs bleek hij niet te hebben. Hij krijgt daarvoor een proces-verbaal.

Gaatjesboorders actief in Breda Noord

Politie onderzoekt vier woninginbraken in Breda, twee auto's gestolen

BREDA: Vanmorgen ontdekten de bewoners van een pand aan de Asterdkraag dat bij hen was ingebroken. Het draairaam aan de voorzijde van de woning was door gaatjes te boren open gebroken. De gehele
benedenverdieping werd door de inbrekers doorzocht. Naast een laptop en andere goederen vonden de dieven ook de sleutels van twee auto's die ook zijn gestolen. Het gaat om een VW Touran met het kenteken 50PGVP en een VW Golf met het kenteken 43HSR2. Van de gedupeerde bewoner is een aangifte opgenomen. De auto's staan inmiddels internationaal
gesignaleerd. Er is een sporenonderzoek ingesteld. Ook hebben de agenten navraag gedaan in de buurt.

Vanmorgen werden ook twee inbraken gemeld aan de Asterdkraag. Het ging om één poging en één daadwerkelijke inbraak. Ook hier had de inbreker gaatjes geboord. Uit een van de woning waren een laptop en een flatscreen gestolen. Bij de andere woning werd wel een gat in een kozijn geconstateerd maar is het bij een poging gebleven. De politie heeft ook hier een buurtonderzoek ingesteld.

Zondagmiddag werd bij thuiskomst door de bewoners van een pand aan de Keersbergenstraat ook een inbraakpoging ontdekt. Ook hier was een gaatjesboorder actief geweest. Deze had geprobeerd het keukenraam aan de voorzijde van de woning open te breken.

Preventietips

Een inbreker heeft maar 30 seconden nodig om binnen te komen. Doet hij er langer over, dan loopt hij het risico om gesnapt te worden en zoekt hij vaak een andere locatie. Veilig wonen is dan ook vooral een kwestie van bewust wonen. Een goed, stevig slot op een deur helpt niet, als u tegelijkertijd een raam open laat staan.

Quick scan

Voor een snelle test kunt u de inbraaktest doen opwww.politiemwb.nl> Preventie > Inbraaktest. Deze test van de politie geeft u een globale indruk van de beveiliging van uw woning. Uiteraard biedt de test geen garanties. Gaat u op vakantie? Zorg dat u uw woning veilig achterlaat! Doe de Vakantietest en vul de vakantiekaart in! Kijk
opwww.politiemwb.nl> Preventie > Vakantietips.

Tips

Opwww.politiemwb.nl> Preventie > Veilig Wonen vindt u tal van tips voor het beveiligen van uw woning. Zowel tips over hang- en sluitwerk als over wat belangrijk is in uw dagelijks doen en laten.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 17-05-2010 11:36 | © Regio Midden en West Brabant |