Gemeente Zwolle

Wijziging openingstijden publieksbalie

Gemeente gaat meer op afspraak werken

De openingstijden van de publieksbalie in het Stadskantoor veranderen vanaf 1 juni 2010. De gemeente Zwolle gaat meer balies inzetten voor klanten die op afspraak de publieksbalie bezoeken. De gemeente wil hiermee haar dienstverlening verbeteren. Klanten die een afspraak maken kunnen eerder terecht, ook in de drukke vakantieperiode. Om meer balies in te kunnen zetten vervallen op donderdagmiddag en -avond de tijden voor de vrije inloop. Op deze tijden kunt u alleen met een afspraak terecht. Wilt u liever gebruikmaken van de vrije inloop? Dat blijft mogelijk op alle werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur.

De afsprakenservice heeft veel voordelen. Als u een afspraak heeft gemaakt, dan wordt u binnen vijf minuten geholpen. U hoeft dan dus niet (of minder lang) te wachten. Een afspraak maakt u simpel en snel via de website www.zwolle.nl/afspraakmaken of via telefoonnummer 14038.

Efficiënter

Ook voor de gemeente heeft het voordelen om meer op afspraak te werken. Zo wordt de klantenstroom beter planbaar. Dit is efficiënter, omdat we de balies kunnen inzetten naar aanleiding van het aantal afspraken of de vraag daarnaar. Hierdoor kunt u eerder terecht voor een afspraak.

Nieuwe openingstijden

De nieuwe openingstijden zijn simpeler. Voor alle werkdagen en de donderdagavond kunt u een afspraak maken. Op alle doordeweekse ochtenden kunt u binnenlopen wanneer het u uitkomt.

Met afspraak


* Maandag tot en met vrijdag: 08.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 17.00 uur.

* Donderdagavond: 17.00 tot 19.00 uur.

Zonder afspraak


* Maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 12.00 uur.

Burgerloket

Wist u dat u veel zaken makkelijk, snel en soms goedkoper regelt via het burgerloket? Een uittreksel GBA (bevolkingsregister) is dan zelfs gratis! Kijk op www.zwolle.nl/burgerloket.