Gemeente Loenen aan de Vecht


STICHTSE VECHT VANUIT LUCHTBALLON

De winnaars van de prijsvraag voor de naam van de nieuwe gemeente Stichtse Vecht zullen op maandag, 17 mei 2010 de nieuwe gemeente vanuit een luchtballon kunnen bekijken. De ballon zal om ongeveer 19.45u opstijgen vanaf Sportpark De heul in Loenen aan de Vecht en worden uitgezwaaid door mevr. Van 't Veld, voorzitter van de Stuurgroep Herindeling.

De eind 2009 uitgeschreven prijsvraag leverde meer dan duizend inzendingen en 376 verschillende namen op. De Stichting Duurzame Vechtstreek i.o. werd gevraagd op basis van de meest genoemde namen een kwalitatief advies uit te brengen. De in de stichting verenigde organisaties adviseerden unaniem te kiezen voor `Stichtse Vecht'. De gemeenteraden besloten tot die naam en Stichtse Vecht is ook in de herindelingswet opgenomen.

Aan de bedenkers van de winnende naam was een ballonvaart in het vooruitzicht gesteld.

Op maandagavond, 17 mei zullen de twaalf individuele winnaars, de (twee) vertegenwoordigers van de organisaties die de naam indienden, enkele mensen van de pers en de Stuurgroep herindeling vanaf Sportpark De Heul in Loenen aan de Vecht opstijgen. Zij zullen worden uitgezwaaid door mevr. Van 't Veld, voorzitter van de Stuurgroep Herindeling.