Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.00 uur

Utrecht, 17-05-2010

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 16 op maandag 17 mei een man aangehouden omdat hij een inbraak in een huis had gepleegd. Tijdens de achtervolging werd door de politie een waarschuwingsschot gelost.

Rond 02.30 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd bij een huis aan de Chopinstraat. Op weg naar de woning zagen agenten op de Racinelaan twee personen op een fiets rijden. Bij het zien van de politie sprong de bijrijder van de fiets en zette het op een lopen. Omdat de man voldeed aan het opgegeven signalement van de woninginbreker werd de achtervolging ingezet.

De verdachte werd meerdere malen aangeroepen door de agenten. Omdat de man niet luisterde en bleef rennen werd door één van de agenten een waarschuwingsschot gelost. Uiteindelijk kon de 20-jarige verdachte uit Utrecht op de Lessinglaan worden aangehouden.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van zondag 16 op maandag 17 mei heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed. De man moest met gepast geweld onder controle worden gebracht.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de St. Josephlaan een automobilist rijden met een veel te hoge snelheid. De achtervolging werd ingezet en de bestuurder werd op het Zandpad aan de kant gezet. Uit een eerste blaastest bleek dat de man onder invloed was. Op het moment dat man werd aangehouden begon hij zich te verzetten en schold de agenten uit. Omdat de 33-jarige man uit Utrecht zich bleef verzetten moest hij geboeid worden overgebracht naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 575 ug/l uit. Het rijbewijs van de Utrechter werd ingenomen.

Brandstichting

UTRECHT Bij een gebouw aan de Arienslaan werd in de nacht van zondag 16 op maandag 17 mei brand gesticht. De politie onderzoekt de brand.

Een getuige belde omstreeks 02.30 uur naar de politie omdat er brand was ontstaan bij een gebouw aan de Arienslaan. Ter plaatse bleek dat in een inham van het gebouw een houten stoel was neergezet en in de brand gestoken. De getuige had kans gezien de brand snel te blussen. De politie heeft onderzoek naar de brand verricht en gaat uit van brandstichting. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 8844.

Twee mannen aangehouden

UTRECHT In de nacht van zondag 16 op maandag 17 mei heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij in het bezit waren van een vuurwapen en verdovende middelen.

De politie kreeg rond 00.15 uur een melding dat een aantal personen zich verdacht gedroeg ter hoogte van de tramhalte aan de Europalaan. Door getuigen was gezien dat er minimaal één persoon in bezit was van een vuurwapen. De politie ging ter plaatse en zag twee mannen bij de tramhalte zitten.

Omdat er mogelijk sprake was van een vuurwapen gingen de agenten met getrokken wapen naar het tweetal toe. De mannen, 31 en 37 jaar uit Den Dolder en Utrecht, werden aangehouden. Bij één van de mannen werd een vuurwapen aangetroffen. Ook werd munitie, een ploertendoder en een stroomstootwapen aangetroffen. Ook werd een onbekende hoeveel verdovende middelen in beslag genomen. De politie heeft de mannen voor verder onderzoek ingesloten op het bureau.

Pseudokoop

UTRECHT Een scooter werd op vrijdagavond 14 mei gestolen. De eigenaar zag zijn eigendom op internet te koop staan.

Op vrijdagavond werd de scooter van een 18-jarige jongeman uit Utrecht op de Proostwetering gestolen. Hij besloot op verkoopsites op internet te gaan speuren of zijn scooter mogelijk te koop werd aangeboden. Hij zag hem inderdaad te koop staan en stelde de politie op de hoogte.

In overleg met de politie besloot de jongen een koopafspraak met de verkoper te maken. Er werd op zondagmiddag ergens in Utrecht afgesproken. De jongen ging met zijn vader naar de afgesproken locatie, waaromheen meerdere agenten waren gepositioneerd. Er verschenen twee jongens die de vader en zoon naar een portiek begeleidden. Daar bleek de scooter te staan. De agenten kwamen in actie en hielden de twee verdachten, jongens van 15 en 17 jaar uit Utrecht, aan. Bij zijn aanhouding verzette de 17-jarige jongen zich hevig. Hij moest met de nodige moeite worden geboeid.

Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten. De scooter werd in beslag genomen. De politie zet het onderzoek naar de verdachten voort.

Vernieling bouwkeet

UTRECHT Agenten hielden op zondagavond 16 mei twee jongens aan voor vernieling van een bouwkeet.

Rond 19.35 uur kreeg de politie de melding dat op de Vlambloemlaan een viertal jongens een bouwkeet aan het vernielen was. Meerdere agenten gingen ter plaatse en stelden aan de hand van het signalement een onderzoek in de omgeving in. Daarbij hielden zij aanvankelijk twee jongens aan, 9 en 13 jaar oud en afkomstig uit De Meern en Vleuten. Bij verder onderzoek werd nog een derde jongen, 11 jaar oud en afkomstig uit De Meern, in de omgeving aangehouden. De vierde verdachte werd niet meer aangetroffen. Het drietal is naar het politiebureau overgebracht en zal aansprakelijk worden gesteld voor de schade.