Gemeente Enkhuizen

Formatie door VVD-D66 in volgende fase

Nadat begin vorige week alle fracties door informateur Hendrik Boland zijn uitgenodigd voor een informerend gesprek en er ook daadwerkelijk met alle fracties contact is geweest heeft de formateur dit weekend verkennende gesprekken gevoerd met Nieuw Enkhuizen (NE) en het Christen Democratisch Appel (CDA) over de mogelijkheden om een rompcoalitie te vormen. VVD-D66 heeft een voorkeur om te zoeken naar de mogelijkheden voor een meerderheidscollege.

De verslagen van de contacten met alle fracties worden direct na goedkeuring door de gesprekpartners op de site van de gemeente Enkhuizen gepubliceerd.

De bevindingen uit de gesprekken met NE en CDA worden begin deze week besproken binnen de partijen alvorens gekomen kan worden tot de formatie van een college. Toch is de formateur tevreden over de openheid en duidelijkheid in alle gesprekken en is VVD-D66 positief over de kansen voor het vervolg. Er is algemene instemming om de verhoudingen in de raad actief te willen verbeteren en om op basis van een coalitieakkoord op hoofdlijnen het debat weer te voeren in de raad.