Politie Haaglanden

Persberichten 17 mei

Haaglanden, 17-05-2010

Illegaal rijdt zwart
Den Haag De HTM vroeg zondag 16 mei rond 13.00 uur om de assistentie van de politie toen een 26-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats geen geldig vervoersbewijs kon tonen. De verdachte wilde vervolgens in de Rijnstraat uit de tram springen. Toen de controleurs dit wilden voorkomen, ontstond een vechtpartij. De politie hield de man aan en uit onderzoek hij illegaal in Nederland te verblijven. De verdachte had door de vechtpartij een dikke arm opgelopen. De politie zorgde ervoor dat hij hiervoor behandeld werd in het ziekenhuis en vervolgens ingesloten.

Ex steelt auto
Den Haag Een 38-jarige Hagenaar was het zondag 16 mei rond 21.00 uur niet eens met zijn ex-vrouw en stal haar auto vanaf de Kepplerstraat. De man wilde haar huis binnen komen om te praten. Toen het 37-jarige Haagse slachtoffer hem de toegang ontzegde, ging hij er met haar auto vandoor.
De politie hield de verdachte aan in zijn woning aan de Roemer Visscherstraat. De agenten namen de auto van het slachtoffer mee. Zij kan haar auto vandaag weer ophalen.

Wildpoeper voert sterfscène op
Den Haag De politie slingerde zondag 16 mei rond 17.30 uur een wildpoeper op de Henriette Roland Holstweg op de bon. De 54-jarige Hagenaar besloot langs het voetpad zijn grote boodschap te doen. Kleine kinderen zagen de man zitten. Toen de politie hem om zijn legitimatie vroeg, ging hij op de grond liggen en voerde een sterfscène op. Dit kon niet voorkomen dat hij mee moest naar het politiebureau. Hij verliet het bureau met een bekeuring voor het wildpoepen en een tweede voor het niet tonen van zijn legitimatiebewijs.

Hennepplantage ontmanteld
Den Haag Meldingen van stank- en wateroverlast waren voor de politie op 16 mei om 12.15 uur reden om een kijkje te nemen in een woning aan de Laan van Wateringseveld. Behalve de 30-jarige bewoner troffen agenten inderdaad ruim 400 hennepplanten aan, verdeeld over vier ruimtes. De planten zijn door een gespecialiseerd bedrijf vernietigd. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Dronken achter het stuur, rijbewijs kwijt
Leidschendam Een 47-jarige Nootdorpse automobilist had op zondag 16 mei omstreeks 17.15 uur veel te veel gedronken. De man werd op de Vlietweg gecontroleerd door de politie, waarna hij een blaastest moest ondergaan. Hij werd vervolgens voor een blaastest op het ademanalyseapparaat overgebracht naar het politiebureau. De uitslag was 615 ugl. De politie heeft het rijbewijs van de Nootdorper ingevorderd en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
Een 29-jarige Rotterdammer haalde op zaterdag 15 mei omstreeks 01.30 uur in de Vliettunnel een politieauto in. Toen de agenten hem korte tijd later controleerden bleek, dat de Rotterdammer te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en heeft op het politiebureau een blaastest afgelegd. De uitslag was 505 ugl. Ook de Rotterdamse automobilist kreeg een proces-verbaal.

Voorburgse aangehouden na strooptocht
Leidschendam Een 38-jarige Voorburgse dievegge had op zaterdag 15 mei tussen 13.40 en 15.00 uur al in drie winkels in het winkelcentrum Leidsenhage haar slag geslagen alvorens zij door de bedrijfsbeveiliging werd aangehouden. De vrouw had goederen gestolen uit een supermarkt, een bloemenkiosk en een warenhuis. De Voorburgse werd ingesloten op het politiebureau. Zij heeft de diefstallen bekend en kreeg een proces-verbaal.

Zonder rijbewijs
Voorburg Een 45-jarige Haagse automobiliste maakte op zondag 16 mei omstreeks 02.15 uur op de Fonteynenburghlaan een onzekere indruk. De vrouw bleek bij controle niet over een rijbewijs te beschikken. Ook haar beide passagiers waren niet in het bezit van een rijbewijs, waarop het gezelschap haar weg te voet moest vervolgen. De Haagse kreeg een proces-verbaal.

Rijbewijs kwijt
Wassenaar - Een 24-jarige man uit Den Haag moest zondag 16 mei om 20.10 uur zijn rijbewijs inleveren toen hij 126 km/u reed op de Noordelijke randweg. De maximum snelheid ligt daar op 70 km/u.

Auto op de kop; inzittenden spoorloos
Rijswijk - Politieagenten kregen maandag 17 mei om 01.15 uur een melding van een auto die op zijn kop lag op de kruising van de Burgemeester Elsenlaan met de Van Vredenburchweg. Een getuige verklaarde dat de drie inzittenden, een jongeman, een oudere man en een dame op eigen kracht uit de auto waren gekomen en er vandoor gingen in de richting van de Genestetlaan (Den Haag). De auto stond op naam van een vrouw uit Zoetermeer, die verklaarde de auto uitgeleend te hebben. De politie doet onderzoek naar de toedracht van dit ongeval en wie de inzittenden van de auto waren. Was u getuige van het ongeval of heeft u informatie die politie kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan Bureau Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan M. via 0800-7000.

Politie zoekt getuigen overval
Delft De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op de Gall en Gall aan de Cameretten. Toen de 24-jarige beheerder van de winkel zondag 16 mei kort voor 17.00 uur zijn zaak wilde sluiten, wilden drie mannen nog een fles drank kopen. De man liet het drietal binnen. In plaats dat zij wat kochten, toonde één van de drie mannen de beheerder een vuurwapen en eiste het drietal geld. De man overhandigde geld uit de kassa. Hierna wilden de mannen nog meer geld hebben en dwongen de man verderop in de winkel staande kluis te openen. Terwijl zij daarmee bezig waren, betrad een Australische klant ook de winkel. Ook hij moest mee naar de kluisruimte. Nadat de overvallers ook geld uit de kluis hadden gekregen, verlieten zij met een aanzienlijk geldbedrag de winkel in onbekende richting. De Australische man is in de drukte naar buiten gelopen. De politie komt graag in contact met deze man omdat hij cruciale informatie over de overval kan hebben. Opvallend was ook dat naast de winkel bij de platenzaak Velvet ten tijde van de overval een muziekband speelde. Het optreden trok vrij veel publiek. Ook bij het nabijgelegen café de Wijnhaven was het nog erg druk. De politie sluit niet uit dat onder de vele bezoekers getuigen zijn die de drie mannen hebben zien lopen, voor of na de overval. Zij hebben het volgende signalement; Leeftijd 18-20 jaar, licht getinte huidskleur. De drie droegen allemaal een petje. Twee hadden een licht petje en één droeg een donker exemplaar. Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak? Bel met de recherche in Delft via 0900-8844. Liever Anoniem? Bel dan de M-lijn 0800-7000.

Agenten grijpen autodief
Zoetermeer Oplettende agenten grepen maandagochtend 17 mei kort na middernacht een 52-jarige man in de kraag, op verdenking van autodiefstal. Ter hoogte van de rotonde aan de Willem Dreeslaan viel de man op vanwege zijn rijgedrag. Toen de agenten hem hierop wilden aanspreken, ging hij er als een haas vandoor. Na een achtervolging door Oosterheem en Noordhove, stopte de auto op de Kernbaan. De agenten zagen direct dat er met het contactslot geknoeid was en hielden de man aan op verdenking van diefstal van de auto. In de auto werden verschillende goederen gevonden die mogelijk eveneens gestolen zijn. De politie onderzoekt de zaak.

Man rijdt in op kinderen
Zoetermeer Politieagenten hielden zondagavond 16 mei een 46-jarige Zoetermeerder aan, die ervan wordt verdacht met zijn auto op spelende kinderen te zijn ingereden. Rond 19.45 uur belden bewoners van de Vogeldreef de politie, omdat een man opzettelijk met zijn auto de stoep zou zijn opgereden waar op dat moment twee kinderen speelden. Met behulp van een goed signalement en informatie over de auto hielden agenten de man in de omgeving aan. Hij zit vast en wordt op dit moment gehoord.