Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 17-05-2010

Politie houdt vriend aan voor huiselijk geweld

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond 02.00 uur in een woning in Tilburg Noord een 35-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 27-jarige vriendin te hebben mishandeld. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Het tweetal kreeg tegen middernacht een woordenwisseling in de woning. Tijdnes de ruzie sloeg de man de vrouw meerdere keren in het gezicht. Hij maakte daarbij gebruik van een houten stok en schuimspaan. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen in het gelaat op. Ze verklaarde structureel door haar vriend te worden mishandeld. De politie werd geïnformeerd die de man opgepakt heeft.

Politie treft hennep en autoradio's aan tijdens controle

TILBURG - De politie trof vanmorgen in een personenauto een zak met hennep, kwekerijbenodigdheden en een aantal autoradio's aan. De bestuurder, een 23-jarige Tilburger is aangehouden.

Agenten controleerden vanmorgen rond 03.00 uur op de Ringbaan Oost een auto die bestuurd werd door de 23-jarige Tilburger. Tijdens de controle troffen de agenten een zak met daarin ongeveer 90 gram hennep aan. Naast de hennep vond de politie een tas met kwekerijbenodigdheden en diverse autoradio's. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de aangetroffen goederen.

Politie treft vuurwapen aan bij gesignaleerde

TILBURG - De politie trof gisteravond, tijdens een fouillering van een 40-jarige man uit Alphen een doorgeladen vuurwapen aan. Agenten zochten hem na een ontvangen melding dat hij voor overlast zorgde in een horecazaak aan de Spoorlaan. De politie trof de man in een café aan. Bij navraag bleek dat hij gesignaleerd stond. Hij had een openstaande boete van 700 Euro. Omdat hij dat geld niet bij zich had mocht hij mee naar het bureau. Tijdens de fouillering troffen de agenten in zijn kleding een doorgeladen vuurwapen aan. Het wapen is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie verricht vijf arrestaties rondom voetbalwedstrijd Willem II - Go Ahead Eagles

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rondom de voetbalwedstrijd Willem II - Go Ahead Eagles in totaal vijf arestaties verricht, terzake het niet voldoen aan bevel of vordering en openlijke geweldpleging tegen goederen. Na afloop van de wedstrijd greep de politie in nadat aanhangers van Willem II de confrontatie wilden zoeken met supporters van de tegenpartij. Om de groepen gescheiden te houden voerde de Mobiele Eenheid enkele charges uit op het voorterrein van het
voetbalstadion aan de Ringbaan Zuid. Een 20-jarige Oisterwijker en een 18-jarige Tilburger werden opgepakt nadat ze goederen naar leden van de Mobiele Eenheid en politievoertuigen gegooid hadden. Twee Tilburger van 18 en 28 jaar mochten mee voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De vijfde verdachte, een 29-jarige Tilburger die voorafgaand aan de wedstrijd in de Laarstraat aangehouden was, bleek na onderzoek zich niet schuldig te hebben gemaakt aan strafbare feiten. Zijn zaak is geseponeerd. Tegen de overige vier verdachten wordt proces verbaal opgemaakt.

Dronken Tilburgse automobilist scheurt door Oud Noord

TILBURG - De politie heeft gistermiddag een 34-jarige Tilburgse automobilist aangehouden. De man wordt verdacht van het rijden onder invloed en verkeersgevaarlijk rijgedrag. Tijdens zijn aanhouding pleegde hij verzet. Hij is op het bureau ingesloten.

Agenten ontvingen rond 13.00 uur de melding dat een auto met een Frans kenteken verkeersgevaarlijk rijgedrag vertoonde op het Van
Kinschotplein. In de hoefstraat treft de politie vervolgens de auto aan. In het voertuig waren naast de bestuurder geen inzittenden. Bij het zien van de agenten verhoogde de bestuurder zijn snelheid en reed weg. Tijdens zijn vlucht lapte de bestuurder alle verkeersregels aan zijn laars. Door zijn verkeersgevaarlijk rijgedrag zochten fietsers hun veiligheid door het trottoir op te rijden. In de Rentmeesterlaan verliezen de agenten, die op afstand volgden de auto uit het oog. Korte tijd later treffen ze de bestuurder te voet aan bij een doorgang aan de Duiventoren. Opnieuw probeert de man te vluchten. De agenten staken daar een stokje voor door hem op een grasveld bij het Schaarhout te overmeesteren. De verdachte verzette zich bij zijn aanhouding. Op het bureau weigerde de Tilburger zijn medewerking te verlenen aan een ademtest. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de auto waarin de man reed.

Veelpleger steelt aanhangwagen

TILBURG - De politie heeft gisterochtend in de Le Sage ten Broekstraat een 41-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een aanhangwagen. De man, die bij de politie te boek staat als bekende veelpleger is op het bureau in verzekering gesteld.

Agenten kregen gisterochtend de melding dat er vanaf een parkeerterrein aan de Lange Nieuwstraat een aanhangwagen ontvreemd was. De eigenaar zou achter de dader aanrijden. In de Le Sage ten Broekstraat lukte het de eigenaar van de aanhangwagen de auto van de dader klem te rijden. De politie die direct ter plaatse kwam herkende de verdachte ambtshalve als een bekende veelpleger. De man bekende de diefstal en deed afstand van de aanhangwagen.

Politie controleert op snelheid omgeving basisscholen

TILBURG - Agenten van het politieteam Tilburg West hebben vanmorgen, tussen 08.00 uur en 08.30 uur in de Meliskerkstraat een
snelheidscontrole ingesteld. De Meliskerkstraat ligt in de nabijheid van twee basisscholen. Van de 21 gecontroleerde voertuigen bleken er 7 de maximale snelheid te overschrijden. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Bewoner bedreigt na overlopen van woninginbreker

TILBURG - bij een poging inbraak gisteravond op het Burgemeester van de Mortelplein werd een 47-jarige Tilburger met de dood bedreigd. Een 33-jarige bewoonster bemerkte bij thuiskomst dat haar hond zich anders gedroeg. Op de eerste verdieping van de woning bleek er een raam open te staan. Bij het naar buiten kijken zag ze een onbekende man op het platdak. Bij het zien van haar verplaatste de verdachte zich naar het dak van de buurman, de 47-jarige Tilburger. De 33-jarige vrouw informeerde haar buurman die op het dak poolshoogte nam. Daar trof hij de man die op dat moment wilde vluchten. De 47-jarige probeerde zijn vlucht te voorkomen door hem tegen te houden. De dader rukte zich los en bedreigde hem woordelijk met de dood. Gewaarschuwde agenten hebben in de omgeving nog een onderzoek ingesteld echter de verdachte niet meer aangetroffen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 17-05-2010 12:36 | © Regio Midden en West Brabant |