't Veluws Zandsculpturenfestijn 2010 in Garderen

17/05/2010 13:03

Veluws Zandsculpturenfestijn

't Veluws Zandsculpturenfestijn 2010 in Garderen

Evenement nog groter en deels overdekt

GARDEREN - Op een duizend vierkante meter groot buitenterrein bij De Beeldentuin in Garderen zijn tot en met 30 oktober twaalf zeer fraaie Nederlandse bezienswaardigheden- van elke provincie twee toeristische topattracties - te bewonderen.

Een trekpleister van nationale allure, een eyecatcher voor het hele gezin. Dat is 't Veluws Zandsculpturenfestijn 2010 op een apart gedeelte van De Beeldentuin in het pittoreske dorp Garderen. Met binnenlands zand zij er door vierentwintig internationaal opererende zandkunstenaars wonderen verricht, want de veelvormige sculpturen onder het motto 'Ontdek Nederland in één dag' zijn van een gigantisch hoog niveau. Het tweede Veluws Zandsculpturenfestijn in toeristendorp Garderen moet een grote publiekstrekker worden op de Veluwe. Eigenaar van De Beeldentuin en initiatiefnemer Adri van Ee rekent op 100.000 bezoekers. "Ons festijn is het langstdurende evenement op het gebied van zandsculpturen. Daarom is een vermelding in het Guinness Book of Records verzekerd".

Kinderen kunnen zelf een zandkasteel bouwen in een grote zandbak. Een monorail boven het terrein geeft bezoekers een mooi uitzicht over de zandsculpturen.

Geheel nieuw is de binnenexpositie. Nat weer of droog weer: bezoekers kunnen hier ontdekken hoe op fascinerende wijze tientallen oud-Hollandse taferelen uit het zand zijn verrezen en sfeervol verlicht zijn. Direct na de hoofdingang waant de bezoeker zich teruggeplaatst in grootmoederstijd, komt een ouderwets draaiorgel tegen en hoort nostalgische klanken van pierementmuziek. In de paardenstal van de boerderij staan twee knollen, is de smid hoorbaar aan het werk en vindt er een ontmoeting met Ot en Sien plaats. Hoe was het leven op de boerderij? Nostalgische tijden herleven. Beleef dit zelf in de sfeervolle binnenexpositie.

Een deel van de opbrengst is bestemd voor het nieuwe project 'De Vlinder' in Barneveld, waar jonge mensen met een verstandelijke beperking begeleid gaan wonen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.zandsculpturenfestijn.nl/site/