Scania


maandag 17 mei 2010 12:39

Scania introduceert Wide Spread Tandem in Nederland

Uitgekiende configuratie met 23 ton draagvermogen beleeft primeur op de TKD in Barneveld.

Het breed uit elkaar geplaatste tandemstel met stuurbare assen van het Scania Wide Spread Tandem (Scania WST) is goed voor 23 ton laadvermogen.
Vergroot foto

Breda, 17 mei 2010 - Speciaal voor de Nederlandse markt heeft Scania Beers B.V. het Wide Spread Tandem (Scania WST) chassis ontwikkeld. Scania WST heeft hydraulische vering en besturing. Naast deze belangrijke kenmerken is de asafstand van het tandemstel vergroot naar meer dan 1800 mm. Hierdoor biedt het WST systeem de vervoerder een hoger wettelijk draagvermogen van 23 ton in plaats van 19 ton. Op de aankomende Technische Kontakt Dagen van 3 tot en met 5 juni in Barneveld beleeft het Scania WST chassis haar primeur.

Het wettelijke draagvermogen in Nederland zonder aanpassing van het tandemstel is momenteel 19 ton. Het dubbel aangedreven tandemstel is dermate aangepast dat binnen de huidige wetgeving een toename in laadvermogen mogelijk is van 4 ton. Deze toename in laadvermogen biedt uiteraard een groot voordeel voor de transporteur.

Scania WST past geheel binnen de filosofie van Scania van modulaire opbouw. De aanpassingen aan het chassis worden volledig binnen de eigen Scania dealerorganisatie verricht, wat ten goede komt van de kwaliteit, doorlooptijd en gemak voor de klant. Het systeem zal eerst beschikbaar zijn op de CB6x6 chassis. Na de zomer wordt gestart met de 8x4, 6x4 en 8x8 chassis. Dankzij de gestuurde achteras en hydraulische vering is het voertuig wendbaar en comfortabel en biedt het uitstekende rijeigenschappen, zowel op verharde als onverharde omstandigheden. Scania WST zal met name worden toegepast bij constructievoertuigen.